Royal Princess

Vi har vært om bord på Royal Princess – et av de aller nyeste skipene til Princess Cruises.

Skipet, som er på hele 141.000 brutto tonn og rommer plass til 3600 passasjerer samt et mannskap på 1400, ble satt i drift sommeren 2013. I år har Royal Princess seilt i nordiske farvann, og besøkt de fleste store byene i Skandinavia samt Baltikum. Dette har gitt oss en unik mulighet til å utforske dette flotte skipet i våre egne farvann.

2

Royal Princess. Foto: Cruise.no


Princess Cruises

Princess Cruises er et britisk-amerikansk rederi som ble grunnlagt i 1965. I dag er rederiet verdens tredje største cruiserederi. Princess Cruises er nok for mange kjent som «The Love Boat», da et av rederiets skip; Pacific Princess, var med i serien med samme navn som gikk på TV fra 1977. I dag har rederiet skip over hele verden, og noen skip som seiler verdenscruise. Princess Cruises eies av Carnival Corporation som er verdens største cruiserederi.

"The Love Boat". Foto: Princess Cruises

«The Love Boat». Foto: Princess Cruises.


Høydepunkter om bord

Princess cruises har et konsept som de kaller «big ship choice – small ship feeling». Dette konseptet innebærer at restauranter, barer og lounger skal være små og intime, slik at man har følelsen av å være på et mindre skip, selv om Royal Princess er et ganske stort skip.

Et av høydepunktene på Royal Princess, samt på søsterskipet Regal Princess, er den såkalte SeaWalk på skipets toppdekk. På den ene siden av skipet er dette en gangbro som stikker ut fra skipet – 40 meter over havet, mens det på den andre siden av skipet er en bar hvor man kan nyte utsikten utover havet.

3

SeaWalk. Foto: Cruise.no

4

Utsikten fra SeaWalk. Foto: Cruise.no


Skipets Piazza atrium går over tre dekk, og her finner man små koselige kafeer, butikker og barer, i tillegg til underholdning og livemusikk. The Piazza som atriet heter er noe man finner på alle Princess Cruises sine skip, mens på Royal Princess er The Piazza 50% større enn på de andre skipene i flåten.

5

Foto: Cruise.no

6

Foto: Cruise.no

Linn og Hanne

Linn og Hanne om bord Royal Princess. Foto: Cruise.no


Lugarer

Vi hadde en balkonglugar på Emerald dekk (dekk 8). Lugaren var på ca. 18 kvm og var fin for to personer. Jeg ville nok gått for en minisuite (på ca. 30 kvm) dersom jeg ønsket litt bedre plass, eller om vi var flere enn 2 personer i lugaren. Siden lugaren var på dekk 8 hadde den begrenset utsikt på grunn av livbåt på utsiden av lugaren.  Disse lugarene er ofte noe billigere enn andre balkonglugarer.

7

Balkonglugar. Foto: Cruise.no


Restauranter

 • Allegro Dining Room er navnet på hovedrestauranten hvor man spiser til fast tidspunkt, har fast bord og faste servitører hver dag. I denne restauranten er det a la carte meny.
 • Symphony og Concerto Dining Room er navnet på hovedrestauranten hvor det også er a la carte meny. Forskjellen her er at man kan spise når man vil. Man har derfor ikke fast bord eller servitør, men fleksibiliteten til å kunne spise akkurat når man selv har lyst.
 • Horizon Court er skipets buffetrestaurant, og her finner man alt man kan tenke seg – om det er til frokost, lunsj, mellommåltid eller middag. I tillegg har buffetrestauranten sitt eget bakeri: The Pastry Shop.
 • Sabatinis er en av skipets spesialrestauranter hvor man betaler ca. $25 i «cover charge», og da kan man spise så mye man vil fra menyen. Denne restauranten har italiensk meny. Vi spiste lunsj i denne restauranten den ene dagen, og vi fikk en nydelig 3-retters meny, og porsjonene var helt passe til lunsj å være.
 • Crown Grill er den andre spesialrestauranten om bord. Her serveres det biffer av høy kvalitet, i tillegg til nydelig sjømat. Cover charge her er også ca $25.

8109

11

Foto: Cruise.no


Aktiviteter og underholdning

31

Foto: Cruise.no

På skipets pool deck kan man på kveldstid se kino utendørs på «Movies under the stars». Da legges det på tepper på solsengene og deles ut popkorn til de frammøtte.

12

«Movies under the stars». Foto: Cruise.no

Princess Live er skipets live TV-studio. Her kan man være publikum til innspilling av morgen-tv, komedieshow, og andre live-show.

13

Princess Live. Foto: Cruise.no

Det er også show stort sett hver kveld i The Princess Theatre, i tillegg til livemusikk i barer og lounger.

15

Foto: Cruise.no

14

Foto: Cruise.no

Ellers finnes det selvfølgelig kasino, nattklubb med DJ samt Vista Lounge hvor det er forskjellig typer underholdning hver kveld.


Basseng og spa

Om bord er det også et stort og flott soldekk med bassenger, boblebad, solsenger og poolbar. På soldekk kan man la seg underholde av den store TV-skjermen som viser filmer, fotballkamper og diverse events.

16

Foto: Cruise.no

På Royal Princess vil passasjerene oppleve at to av Princess Cruises’ signaturfunksjoner er forbedret for å gi passasjerene maksimal avslapning. Både The Sanctuary og Retreat Pool er avslapningsområder kun for voksne. Områdene ligger på den fremre delen av det øverste dekk, og er som en fredelig oase for passasjerer som ønsker å lade batteriene.

The Sanctuary er et moderne, lyst og trivelig sted for voksne gjester hvor man kan slappe av på luksuriøse lenestoler i plysj, myke solsenger eller sirkulære sjeselonger, mens Serenity Stewards serverer sunne forfriskninger mens man nyter fredelige musikk. Plass i The Sanctuary kan reserveres for $15 for en halv dag/$25 for en hel dag, per person.

Dersom man ønsker, kan man prøve en av de fire nye, private Sanctuary Cabanas som gir en enda mer eksklusiv og spesiell opplevelse, med fasiliteter som personlig TV med støyreduserende trådløse hodetelefoner, myke sofaer, luksuriøse badekåper og tøfler, en velkomstdrink og sunn snacks – inkludert nøtter og tørket og frisk frukt. Cabanaen har også en velfylt minibar med forfriskende vann og brus, samt et utvalg av alkoholholdige alternativer, inkludert øl eller vin. Sanctuary Cabanas koster fra $80 for en halv dag.

17

Foto: Cruise.no

18

Foto: Cruise.no

I tilknytning til The Sanctuary, er Retreat Pool et eksklusivt område for voksne å slappe av og forynge. The Retreat Pool på Royal Princess gir mer plass og sitteplasser enn de voksne bassengene på andre Princess-skip, samt at de også her tilbyr nye Retreat Cabanas som kan reserveres for en forbedret opplevelse. Cabanaene er den perfekte måten å nyte privatlivet ved bassenget. The Retreat Pool er åpen for alle voksne, og Retreat Pool Cabanas kan leies fra $50 for en halv dag.

19

Bassengdekket om bord. Foto: Cruise.no


Barn og ungdom

Barn i alderen 3-17 år har mange spennende opplevelser å velge mellom om bord. Det blir arrangert alt fra kunstprosjekter, det siste i filmer, pizzafester, talentshow, TV-spill og mye mer.

Alle skip, med unntak av Ocean og Pacific Princess, har barne- og ungdomsklubber som igjen deles inn i forskjellige aldersgrupper.

Youth Center (3-12 år):

“Princess Pelicans” (3-7 år)  

20

21

Foto: Cruise.no

“Shockwaves” (8-12 år)

22

23

Foto: Cruise.no

For å delta i barneklubbene må barna være minst 3 år gamle og pottetrente. Barn under 3 år som ikke er pottetrente kan delta, men da i følge med en voksen.

Teen Lounges (13-17 år):

I ungdomsklubben møter ungdom i alderen 13-17 år nye venner og har glede av de mest spennende fasiliteter om bord. Det finnes PS2/PS3 og Nintendo Wii samt det siste innen filmer og musikk. Det blir arrangert dansetimer, sportsturneringer og talentshow. Det finnes også eget soldekk for ungdom, tilknyttet ungdomsklubben.

24

Teen Lounge. Foto: Cruise.no

25

Eget soldekk for ungdommene om bord. Foto: Cruise.no


Cruise Tours

Princess Cruises passer for de som ønsker å komme seg unna den stressende hverdagen. En Cruise Tour kombinerer cruiset med en overnattingstur til innlandsdestinasjoner som skipet ikke kan nå. Ofte er disse turene på flere dager, enten før eller etter cruiset.

Princess tilbyr per i dag Cruise Tours på følgende destinasjoner:

 • Alaska (bl.a. med Princess Rail, rederiets egne toglinje)
 • Asia (Kina)
 • Australia & New Zealand
 • Canada & New England
 • Europa (Bl.a. Frankrike, Sveits & Irland)
 • Sør-Amerika (Brasil, Argentina & Peru)

Se film om Princess Cruise Tours her.

26

Princess Rail. Foto: Princess Cruises.

Man kan også utvide reisen med å ta noen ekstra netter i land enten før cruiset starter eller etter at det slutter.


27

Foto: Cruise.no

30

Foto: Cruise.no

– Hanne, Linn og Andreas, Cruise.no


NYTTIGE LENKER


Kontaktinformasjon Cruise.no:

Telefon: 67 43 02 00

Epost: [email protected]

Besøksadresse: Akershusstranda 27 (Vippetangen), 0150 Oslo

www.cruise.no

Følg oss på Facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s