Celebrity Reflection i vestlige Karibia

Jeg valgte å feire påsken 2015 på et 7 netters cruise i Karibia sammen med min familie om bord på Celebrity Reflection.

Etter å ha vært på flere cruise med Royal Caribbean valgte vi å teste ut et annet rederi under Royal Caribbean-«paraplyen»; Celebrity Cruises, som er et rederi i «premiumklassen» – hvilket betyr at de anses å ha et nivå høyere når det kommer til mat, service og kvalitet.

Celebrity Reflection.

Celebrity Reflection. Foto: Celebrity Cruises.

celebrity cruises

Celebrity Cruises ble grunnlagt i 1989 som et gresk rederi og var gresk helt inntil de ble kjøpt opp av Royal Caribbean Cruises Ltd. i 1997. Selskapet eier også Royal Caribbean International og Azamara Club Cruises.

Faktisk møtte jeg overraskende mange ansatte om bord som hadde jobbet i rederiet helt siden oppstarten i 1989!

Celebrity Reflection er Celebrity Cruises` nyeste og største skip. Skipet inngår i “Solstice Class” som består av totalt 5 skip. Skipet som er bygget i 2012 har plass til ca. 3000 passasjerer og har ca. 1500 mannskap. Skipet bytter på å seile 7 netters cruise i Karibia på vinteren og 10-11 netters cruise i Middelhavet på sommeren.

Celebrity Reflection

Celebrity Reflection. Foto: Celebrity Cruises.


Dag 1 – Avreise fra Miami

Etter noen dager i Miami var det endelig vår tur å gå om bord på Celebrity Reflection. Vi tok en taxi fra South Beach til havnen i Miami. Taxituren tar ca. 10-15 minutter, og siden alle cruiseskipene går fra samme havneområdet er det lett å finne frem til skipet – alle taxisjåførene vet hvor cruisehavnen er.

Etter en rask innsjekk, fikk vi tildelt SeaPass  – et kort som fungerer som både lugarkort, betalingsmiddel om bord og ID-kort for ombordstigning/ilandstigning. Siden vi hadde en «Classic drikkepakke» inkludert, lå denne på dette kortet.

Cruise South Beach

Her ser man South Beach fra skipet. Legg merke til hvor nærme det faktisk er. Foto: Cruise.no

cruise fra Miami

«Miami Downtown» sett fra skipet, samt broen som fører ut mot South Beach. Foto: Cruise.no


Vi hadde booket en «Concierge Class» balkonglugar på dekk 9. Her var det stille og rolig, samt lett tilgang til resten av skipet. Noen av fordelene med å booke en Concierge Class-lugar er at man får musserende vin ved ankomst lugaren, daglige kanapeer, fotskammel til stolene på balkongen, utvidet romservice-meny og en del annen «ekstra service».

Lugarene på Celebrity Reflection er moderne innredet, med mye skapplass i både skuffer og skap. Legg merke til at det også er skap over sengen.

Concierge Class balkonglugar Celebrity Reflection

Concierge Class balkonglugar på dekk 9. Foto: Cruise.no

Concierge Class Celebrity Reflection

Badet var romslig og pent innredet. Foto: Cruise.no

Klokken 16.00 var det avgang fra Miami mot neste stopp; Cozumel i Mexico. Siden Celebrity Cruises bruker terminalen innerst i havnen, seiler man langs hele veien som går ut til Miami Beach, før man får et nydelig syn over South Beach.

Cruise South Beach Miami Celebrity Reflection

Utsikt mot South Beach ved utseiling fra Miami. Foto: Cruise.no


Dag 2 – Til sjøs

Første dagen om bord var vi til sjøs hele dagen. Været var nydelig, så det var perfekt for å bare slappe av på soldekk eller bli bedre kjent med skipet. Celebrity Cruises er kjent for sin gode mat. Og jeg skjønner hvorfor. Allerede i buffeten merker man at det er et høyere nivå på maten. En av mine favoritter var sushi som serveres fra kl. 17.30 hver dag. Her står det dyktige sushikokker og lager sushi foran øynene på deg.

Restauranter Celebrity Reflection

Fersk sushi om bord. Utvalget varierte fra dag til dag. Foto: Cruise.no

Maten i hovedrestauranten var også nydelig, 4-retters meny hver dag. Dessverre var jeg ikke flink nok til å ta bilder av dette.


Dag 3 – Cozumel, Mexico

Cozumel er Mexicos største øy, og mange cruiseskip har anløp her, da det er muligheter å reise inn til fastlandet på Mexico, eller utforske byen på Cozumel; San Miguel. Cozumel byr på flotte strender, og vil man snorkle er Cozumel absolutt det beste stoppet å gjøre det på, da et av verdens fineste korallrev finnes her. Vi valgte å ta en taxi til byen San Miguel (ca. 10 min og USD 8). Her kikket vi litt rundt i butikker, før vi fant en restaurant som serverte ordentlig meksikansk mat!

Cruise Cozumel, Mexico

Taco slik taco skal være! Foto: Cruise.no


Dag 4 – Grand Cayman, Cayman Islands

Vi ankom Grand Cayman først kl. 10.00. Perfekt dag for å teste ut frokost på lugaren. Man kunne velge mellom alt fra egg og bacon til omeletter, pannekaker, forskjellig brød, pålegg og frukt.

Celebrity Reflecion frokost på balkongen

Frokost på balkongen. Foto: Cruise.no

På Grand Cayman ligger ikke skipene til kai, så man må kjøre såkalte «tenderbåter» inn til land. Dette er mindre båter som kjører oss fra skipet og inn til byen. Turen tok 10 minutter, og båtene kjører hele tiden.

Her ser du bilde av Celebrity Reflection som ligger for anker utenfor Grand Cayman. (Beklager et noe kornete bilde).

Celebrity Reflectio Grand Cayman

Celebrity Reflection. Foto: Cruise.no

Selve George Town, som er byen på Grand Cayman, er ikke så stor, så vi valgte å reise til stranden.
Seven Miles Beach er en strand som strekker seg oppover nesten hele øyen. Her ligger det stort sett bare hoteller. Men de fleste hotellene tilbyr at man kan kjøpe dagspass. Ellers finnes det også steder hvor man kan finne plasser uten å betale noe.

Stranden på Seven Miles Beach er en nydelig sandstrand og vannet her er krystallklart.

Seven Miles Beach, Grand Cayman

Seven Miles Beach. Foto: Cruise.no


Dag 5 – Ocho Rios, Jamaica

På Jamaica hadde vi bestilt en utflukt som inkluderte å svømme med delfiner samt å klatre opp Dunns River Falls (en av Jamaicas største turistattraksjoner). Dessverre regnet det en del denne dagen, men det gjorde ikke noe, siden det meste av dagen vår innebar vannaktiviteter.

Å svømme med delfiner er noe jeg alltid har hatt lyst til, og det var absolutt verdt pengene. En opplevelse for livet som anbefales!

Trykk her for å se cruise til Ocho Rios med Celebrity Reflection.

Ocho Rios, Jamaica

Delfinen  Toni og meg selv. Foto: Cruise.no

Dunns River Falls

Dunns River Falls. Foto: Dunns River Falls.

Da jeg kom om bord igjen valgte jeg å teste ut Persian Garden. Dette er et eget avslapningsområde i spaet som kun er for gjester boene i «Aqua Class-lugarer», eller de som ønsker å betale seg inn. Her inne kan man slappe av på varme stoler, gå på forskjellige badstuer; kald badstue, steam-badstue, aromabadstue og vanlig badstue, samt tropiske dusjer.

Persian Garden, Celebrity Reflection

Persian Garden. Foto: Celebrity Cruises.

Aqua Class Celebrity Reflection

Aqua Class-lugar. Foto: Celebrity Cruises.

Kids' XBox room Celebrity Reflection

Barn og ungdom er velkomne hos Celebrity og det finnes store og fine områder samt klubber for barn og ungdom fra 3-17 år, men utvalget av aktiviteter og fasiliteter er ikke like stort som hos for eksempel Royal Caribbean. Foto: Celebrity Cruises.


Dag 6 – Labadee, Haiti

Labadee er en halvøy på Haiti som Royal Caribbean og Celebrity Cruises har leid av Haiti og bygd opp som sin egen “resort”. Her er det nydelige strender, vannsklier, verdens lengste zip-line over vannet, vannpark etc. Siden denne halvøyen tilhører rederiet er all mat inkludert på samme måte som om bord. Har man drikkepakke er også drikke inkludert på Labadee. Ellers bruker man bare sitt SeaPass dersom man skal kjøpe seg noe drikke.

Celebrity Reflection, Labadee Haiti

Skipet sett fra en av strendene på Labadee. Cabanaene til høyre i bildet kan leies dersom man ønsket å ha sitt eget «krypinn».       Foto: Cruise.no

cruise RCCL zip-line Labadee Haiti

Zip-line på Labadee. Foto: RCCL.

Et tips dersom du har tenkt deg til Labadee: Gå til noen av de strendene som ligger på den siden av øyen som vender mot skipet. Her er det minst vind og mye bedre strender. Prøv for eksempel Nellies Beach eller Columbus Cove.

Celebrity Reflection Labadee Haiti

Celebrity Reflection, Labadee.


Dag 7 – Til sjøs

Dette var vår siste dag om bord på nydelige Celebrity Reflection. Det var veldig deilig å avslutte cruiset med en dag hvor man kun kan være om bord og slappe av. Nyte siste dagen med sol og varme før turen går hjem til Norge. Jeg benyttet også anledningen til å ta en tur rundt på skipet for å ta noen siste bilder.

Centrum Celebrity Reflection

Centrum om bord. Foto: Cruise.no

Dette er selve hjertet av skipet. Flere av barene og kafeene er samlet her på dekk 3, 4 og 5. Bak treet synes The Hideaway. Dette er et sted hvor man kan sette seg ned, lese en bok, se en film på iPad, eller bare slappe av. Dersom man ønsker, finnes det også brettspill til lån fra dekket ovenfor.

The Hideaway Celebrity Reflection

Et av stedene man kan «gjemme seg» i The Hideaway. Foto: Cruise.no

Centrum Celebrity Reflection

Enda et bilde fra Centrum. Her ser man biblioteket rett frem. Foto: Cruise.no

Hovedrestauranten Celebrity Reflection

Hovedrestauranten om bord. Klarer du å gjette hva «glasskuppelen» rett frem er? (Svaret får du lenger ned). Foto: Celebrity Cruises.

Martinibar Celebrity Reflection

Martinibaren om bord. Foto: Celebrity Cruises.

Maritinibaren på dekk 4 er en av skipets mest populære barer. Denne er verdt et besøk. Bartenderne her var fantastisk flinke, og trikset og showet hele kvelden. Og bardisken er alltid kald. Den er så kald at det er is på den!

Martini Bar Celebrity Reflection

På denne måten fikk man som regel servert sin cocktail. Humøret på de ansatte var det ingenting å si på! Foto: Cruise.no

Deck plan Celebrity Reflection

Det er lett å finne frem om bord. Denne dekksplanen finner man over alt om bord, og den står alltid riktig i forhold til skipets seilingsretning. Foto: Cruise.no

Lawn Club, Celebrity Reflection

Lawn Club med ekte gress! Foto: Celebrity Cruises.

Basketball Celebrity Reflection

Gode muligheter for å være aktiv om bord! Foto: Celebrity Cruises.


Dag 8 – Ankomst Miami

Skipet ankom Miami før kl. 07.00, 1 uke etter at cruiset startet. Siden vi hadde fly hjem først kl. 17.00, valgte vi å bli med på en utflukt til Everglades for å besøke nasjonalparken og få muligheten til å se alligatorer. Utflukten startet kl. 09.00 fra skipet, og endte ca. kl. 13.00 på Miami Airport (også mulig til Fort Lauderdale Airport). Dette var også en fantastisk utflukt. Utrolig gøy å kjøre «airboat» gjennom den flotte og uvante naturen, samt at vi fikk se mange fine dyr, og ikke minst alligatorer. Veldig fin måte å «slå i hjel» noen timer før en lang flytur hjem. Bagasjen trenger man heller ikke å tenke på da denne ligger på bussen hele tiden. Anbefales!

Cruise excursion Everglades

Bilde av en typisk «airboat» som tar oss gjennom noe av Everglades med dyktig guide. Foto: Cruise.no

Cruise excursion Everglades

Noe av naturen i Everglades. Foto: Cruise.no

Cruise excursion Alligator Everglades

De fleste alligatorene lå bare slik og slappet av i solen. Foto: Cruise.no

Restaurant Celebrity Reflection

Foto: Cruise.no

«Glasskuppelen» i enden av hovedrestauranten er skipets «vintårn». Her går sommelierene inn for å hente akkurat den vinen du har bestilt. Kult, ikke sant? Og forresten: Dette verdens høyeste vintårn til sjøs!

Skrevet Andreas Stangenes for Cruise.no


NYTTIGE LENKER

Les mer om Celebrity Cruises

Les mer om Celebrity Reflection

Søk cruise og reserver din lugar med Celebrity Cruise i vår cruiseportal

Les mer om cruise i Karibia

Se alle våre tilbud med Celebrity Cruises

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s