Skipsbesøk om bord Azura, P&O Cruises

Den 1. juli var vi i Cruise.no så heldige å få komme om bord på Azura, et av familieskipene til P&O Cruises. I dette blogginnlegget gir vi deg en liten smakebit på hvordan det er om bord.

Azura i Oslo.

Azura liggende ved Søndre Akershuskai. Foto: Cruise.no

Azura P&O Cruises

Azura. Foto: P&O Cruises.

Azura, P&O Cruises

Azura er på 115.000 registertonn, har plass til 3.096 gjester og et mannskap på 1.200 personer. Skipet er 290 meter langt, ble bygget i 2010 og er søsterskipet til Ventura

Med over 160 års erfaring fra passasjertrafikk er P&O Cruises verdens eldste cruiserederi. P&O Cruises’ røtter går 178 år tilbake i tid, til grunnleggelsen av Peninsular & Oriental Steam Navigation Company i 1837.

Rederiet er en del av Carnival Corporation og er i dag det rederiet som er størst på cruise i Storbritannia. De fleste cruisene starter i Southampton og flåten består av åtte skip som alle bygger på engelsk tradisjon og stil. Her serveres afternoon tea, tekoker finnes på alle lugarer, maten serveres på Wedgewood-porselen og om bord finnes selvfølgelig engelske puber.

5 familieskip og 3 skip for voksne

– Hei igjen, Elisabeth. Denne gang har vi vært om bord i Azura. Hva synes du at man først og fremst bør vite om Azura og P&O Cruises?

Først og fremst er det kanskje greit å påpeke at P&Os flåte er delt opp i to skipskategorier. De fem største skipene (Britannia, Aurora, Azura, Oceana og Ventura) er familievennlige skip, mens de tre mindre skipene (Adonia, Arcadia og Oriana) er forbeholdt voksne gjester. Dette betyr at de største skipene har fasiliteter som er tilpasset for barnefamilier – som for eksempel barnebasseng, barne- og ungdomsklubb, også videre. Dette kan jeg komme tilbake til litt senere.


Moderne styling og delikate farger

– Og så over til vår skipsvisitt på Azura. Hva er ditt inntrykk av skipet?

Azura er et flott skip, og allerede ved ombordstigning fikk vi alle et veldig positivt førsteinntrykk. Man merker øyeblikkelig hvilken kvalitet dette skipet har, og ikke minst hvilken atmosfære som finnes om bord. P&O Cruises er jo et britisk rederi med lange tradisjoner, så jeg forventet kanskje at det skulle vær en mer «typisk engelsk» atmosfære om bord. Jeg synes derimot at skipet var mer moderne enn ventet – med lyse, delikate farger og luftige rom. Det var mange engelske passasjerer med på denne seilingen – noe som er veldig vanlig på P&Os seilingsruter fra/til Southampton, slik som denne ruten innom Oslo.

Vi kom om bord på dekk 5, et av de tre dekkene hvor atriet ligger. Vår guide for dagen, Allan fra Skottland, ønsket oss velkommen. Han hadde jobbet på Azura i 18 måneder og kunne derfor svare på alle våre spørsmål om skipet. På dekk 5 ligger blant annet skipets bibliotek, «The Meridian Restaurant», kafeen «Java» og skipets kunstgalleri. I atriet ser man også resepsjonen som ligger på dekk samt butikkene som tilhører dekk 6 og 7. På dekk 5 i atriet er det også en bar med livemusikk (nesten) hver kveld og flere sitteplasser/loungeområder.

Azura P&O Cruises

Atrium, Azura. Foto: Cruise.no

Atrium Azura

Atrium, Azura. Foto: P&O Cruises.

På dekk 6 finnes også «The Peninsular Restaurant», «The Oriental Restaurant», spillrommet «The Karmala Room» og skipets teater; «The Playhouse».

Azura shops

Dekk 6. Foto: Cruise.no

Dekk 6 Azura

Dekk 6. De utstilte kjolene er tidligere brukt i oppsetningene om bord. Foto: Cruise.no

The Playhouse Azura theater

Underholdning i skipets teater, The Playhouse. Foto: P&O Cruises.

The Playhouse Azura theater

The Playhouse. Foto: P&O Cruises


Restauranter

– Du har vært innom noen allerede, men kan du si litt generelt om utvalget av restauranter om bord?

Ja, det kan jeg godt. Kanskje like greit å ta disse for seg i stikkordsform:

 • Dekk 5: «The Meridian Restaurant» (hovedrestauranten for «free seating»)
 • Dekk 6: «The Peninsular Restaurant» og «The Oriental Restaurant» (hovedrestauranter for «club dining»)
 • Dekk 7: «The Glass House» (vinbar og restaurant, gebyr tilkommer) og «Sindhu» (fusjon av britisk og indisk mat, reservasjon behøves og gebyr tilkommer)
 • Dekk 15: Ved bassenget finnes det både pizzeria, grill, isbar og snackbaren «Grab & Go». I tillegg ligger også restaurantene «The Beach House» («al fresco dining», kun åpent til middag) og «Venezia» her (buffetrestaurant, dagtid). Sistnevnte restaurant blir til den italienske restauranten «Verona» på kveldstid, hvor det da serveres pizza, pasta og grillmat.
 • Dekk 17: «The Epicurean @ Seventeen» (mer formelt spisested, reservasjon kreves og gebyr tilkommer).
The Glass House Restaurant Azura

Noen av vinene du kan nyte i The Glass House. Foto: Cruise.no

The Glass House, Azura.

Vin- og matbaren The Glass House. Foto: Cruise.no

Pizzeria restaurant Azura

Pizzeria og isbar ved bassenget på dekk 15. Foto: Cruise.no.

The Meridian Restaurant, dekk 5. Foto: Cruise.no

Lunsj i The Meridian Restaurant på dekk 5. Foto: Cruise.no

Lunsjmenyen i «The Meridian Restaurant», dekk 5. Foto: Cruise.no

Lunsjmenyen i «The Meridian Restaurant», dekk 5. Foto: Cruise.no

Nydelig forrett: «Prawn Salad Monte-Cristo» fra menyen «Lighter Options». Foto: Cruise.no

Nydelig forrett: «Prawn Salad Monte-Cristo» fra menyen «Lighter Options». Foto: Cruise.no

Måltid under åpen himmel, Azura. Foto: P&O Cruises.

Nyt en spesiell anledning med måltid under åpen himmel. Foto: P&O Cruises.

Seventeen Restaurant, Azura. Foto: P&O Cruises.

Seventeen Restaurant, Azura. Foto: P&O Cruises.

Sindhu Restaurant, Azura. Foto: P&O Cruises.

Sindhu Restaurant, Azura. Foto: P&O Cruises.

Sindhu Restaurant, Azura. Foto: P&O Cruises.

Sindhu Restaurant, Azura. Foto: P&O Cruises.


Barer og lounger

-Takk skal du ha. Hva med barer og lounger om bord?

Jeg ble svært positivt overrasket over antallet steder med sitteplasser. Det vil si steder hvor man kan sitte litt for seg selv, enten med en bok eller et glass vin, for eksempel. Det er også mange slike steder i tilknytning til barene om bord. Azura har dessuten ganske mange barer hvor det er livemusikk – noe som gjerne faller i god jord hos norske cruisere. Jeg tror jeg telte hele 3 eller 4 flygler om bord, det er jo morsomt for folk som er glad i sang og musikk. La oss ta for oss alle barene, også denne gang i stikkordsform:

 • Dekk 6: «Brodie’s». Her finnes bl.a. en rekke TV- og storskjermer hvor det vises fotballkamper og andre sportsarrangementer. I samme lokale ligger også kasinoet.
 • Dekk 7: «Malabar» – eksotisk bar, inspirert av de moderne hotellene på Marine Drive i Mumbai. På scenen er det gjerne musikk og underholdning på kveldstid. Her ligger også «The Blue Bar» og «Manhattan». Sistnevnte ligger helt akterut og har fantastisk utsikt over havet. Sikkert et supert sted å sitte ved utseiling.
 • Dekk 15: I tilknytning til alle de tre bassengområdene på dekk 15 ligger det også barer. Her finnes «Terrace Bar» (rett over «Terrace Pool» som ligger akter på dekk 14), «Aqua Bar» som ligger vis-a-vis bassenget «Aqua Pool» midtskips og «Coral Bar» som er plassert ved «Coral Pool» lengre fram i skipet på samme dekk.
 • Dekk 16: «Breakers Bar» (omtrent midtskips). På samme dekk finner vi også «Oasis Pool» som er tilknyttet spaet om bord. Totalt er det altså fire bassenger på skipet.
 • Dekk 18: «The Planet Bar» ligger helt akterut og har flott havutsikt.
Azura Malabar

Malabar, Azura. Foto: P&O Cruises

Azura Planet Bar

Azura Brodie's2

Brodie’s. Azura. Foto: P&O Cruises.

Biljard i Brodie's Bar. Foto: P&O Cruises.

Biljard i Brodie’s Bar. Foto: P&O Cruises.

The Planet Bar, Azura P&O Cruises

Utsikt fra The Planet Bar, Azura. Foto: P&O Cruises.


Med barn på cruise

– Hva med barnefasiliteter om bord? Barneklubb, også videre? Du var inne på dette tidligere, men kan du si litt mer om tilbudene som finnes på Azura?

Barne- og ungdomsklubben om bord Azura heter «The Reef», ligger på dekk 16 og er gratis for barn i alderen 2 – 17 år. «The Reef» er delt inn i fire underavdelinger:

 1. «Splashers» gjelder for 2 – 4 år gamle barn.
 2. «Surfers» er avdelingen for barn fra 5 til 8 år.
 3. «Scubas»: 9 – 12 år.
 4. «H2O» er for tenåringer i alderen 13 til 17 år.

Åpningstidene på sjødager er fra ca. kl. 09:00 til 23:00. Når skipet ligger til kai varierer tidene, avhengig av årstid og skip.

– Hva med mindre barn? La oss si at man har med seg en sønn eller datter på 9 måneder? Har man noe tilbud for dem?

Ja, de familievennlige skipene har også et tilbud som heter «Night Nursery» som tilbyr barnepass av de minste om bord (6 måneder – 4 år). Dette tilbudet gjelder fra ca. kl. 18 til 02:00. Dette er jo et supert alternativ hvis man er et par med barn og ønsker en romantisk kveld kun for de voksne, for eksempel. I tillegg finnes det et eget barnebasseng om bord på Azura.

Les mer om barn på cruise her.

Les om barne- og ungdomsfasilitene hos P&O Cruises her.

The Reef, Azura. Foto: Cruise.no

The Reef, Azura. Foto: Cruise.no

Skipet sett fra dekk 15, her har man også eget barnebasseng. Foto: Cruise.no

Skipet sett fra dekk 15, her har man også eget barnebasseng. Foto: Cruise.no


«The Retreat» og «Oasis Spa & Salon»

– Når du nå er inne på de voksne i reisefølget: Vi fikk jo besøke et område som er forbeholdt voksne gjester. Kan du si litt mer om dette?

Ja, det stemmer. Helt foran på dekk 17 ligger voksenområdet «The Retreat» som er en utendørs avdeling hvor man kan «gjemme seg» litt bort fra andre gjester og nyte en deilig stund i fred og ro. Området ligger i tilknytning til spaet på dekk 16, «The Oasis Spa & Salon». The Retreat har solsenger og private cabanas, og tilbyr spabehandling under åpen himmel. Her kan man også få tak i en matbit eller forfriskninger, og det finnes faktisk så mange som 48 solsenger her, noen i solen og noen i skyggen. Man får tilgang til The Retreat dersom man kjøper et dagspass i spaet, som koster ca. 20 britiske pund per person per dag. Spaet ligger som sagt på dekk 16 med enkel tilgang fra voksenområdet. På samme dekk ligger også Oasis Pool og treningsrommet. Alt samlet på ett sted, med andre ord.

Se brosjyre for Oasis Spa her

Se prisliste for Oasis Spa her

Oasis Pool, Azura. Foto: Cruise.no

Oasis Pool, Azura. Foto: Cruise.no

Oasis Pool Azura

Oasis Pool – et rolig sted for en dukkert i varmen. Foto: Cruise.no

Oasis Spa & Salon, Azura. Foto: Cruise.no

Frisøravdelingen, Oasis Spa & Salon, Azura. Foto: Cruise.no

Oasis Spa & Salon, Azura

Pedikyravdelingen i Oasis Spa & Salon. Foto: Cruise.no

Oasis Spa & Salon, P&O Cruises Azura

Et av behandlingsrommene i spaet. Foto: Cruise.no

Oasis Spa & Salon, Azura.

Oasis Spa & Salon, Azura. Foto: Cruise.no

The Retreat, Azura P&O Cruises

Utsikten mot bassengområdet fra The Retreat. Foto: Cruise.no

The Retreat, Azura.

The Retreat, Azura. Foto: Cruise.no

The retreat (voksenområde) Azura

The Retreat. Foto: P&O Cruises.


Singellugarer, vennlig besetning og lang erfaring

– Supert, takk skal du ha. Er det noe vi har glemt eller noe mer som bør nevnes om Azura i denne omgang?

Jeg har også lyst til å nevne at alle lugarene vi fikk tatt en sniktitt på var veldig romslige i forhold til mange andre skip jeg har sett. God plass til både bagasje og mennesker – et viktig punkt for mange. I tillegg finnes det hele 18 singellugar om bord – altså for 1 person. Dette er en lugartype som gjerne er et prisgunstig alternativ for de som reiser alene.

Singellugar Azura P&O Cruises

En av de 18 singellugarene om bord på Azura. Foto: P&O Cruises.

Utvendig lugar Azura

Utvendig lugar, Azura. Foto: P&O Cruises

Balkonglugar Azura

Balkonglugar, Azura. Foto: P&O Cruises.

Superior Deluxe Balcony lugar Azura

Superior Deluxe balkonglugar, Azura. Foto: P&O Cruises.

Helt til slutt vil jeg også si at vi ble møtt av smilende fjes, vennlige mennesker og svært imøtekommende service overalt på skipet. Det var ingenting å utsette på hverken atmosfæren eller mannskapet om bord! Jeg kom forresten også i prat med et par av besetningsmedlemmene da vi stod utenfor restauranten etter lunsj. Det var to menn, begge fra Goa i India, og de hadde jobbet i P&O Cruises i henholdsvis 24 og 16 år! Det alene vil jeg påstå at sier veldig mye om trivselsfaktoren om bord – og ikke minst om P&O Cruises som er verdens eldste cruiserederi.

Skrevet av Caroline Bråthen for Cruise.no


NYTTIGE LENKER

Les mer om P&O Cruises her

Les mer om Azura her

Se våre cruisetilbud med P&O Cruises her

Les om verdenscruise med P&O Cruises i 2016

Søk cruise og bestill selv her

Kontakt Cruise.no

4 kommentarer om “Skipsbesøk om bord Azura, P&O Cruises

 1. Terje A-Ulsletten sier:

  Bra og interessant lesestoff, drar gjerne med P&O Cruises. Bare en feil jeg noterte meg, «Azura er, sammen med sitt søsterskip Ventura, det største skipet i P&O Cruises’ flåte» -det er den nye Britannia som er den største i flåten.

  Liker

  • Cruise.no sier:

   Hei, Terje. Uff da, her har det dessverre gått litt fort i svingene. Selvsagt er det Britannia som er det største skipet. Beklager feilen, skal rette den opp med en gang. Godt å se at noen følger med – takk skal du ha 🙂 Mvh Caroline Bråthen.

   Liker

 2. Dag Heimdal sier:

  Tack för mycket intressant reportage 🙂 Jag har en tid tittat på P & O, och då först och främst på de «barnfria» fartygen Adonia, Arcadia och Oriana. Efter att ha lest texten ovan och sett bilderna, har inte intresset att kryssa med P & O blivit mindre 🙂

  Liker

  • Cruise.no sier:

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Dag 🙂 Vi anbefaler P&O på det varmeste! Håper du finner din drømmereise og får muligheten til å oppleve dette anerkjente rederiet. Kontakt oss hvis du ønsker litt veiledning på veien.
   Med vennlig hilsen Caroline Bråthen, Cruise.no.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s