Reisebrev Eurodam på cruise fra København til Bergen

Fra 7. til 9. september 2015 var jeg så heldig å få være med ms Eurodam (Holland America Line) på minicruise fra København til Bergen.

Eurodam Holland America Line

Foto: Cruise.no

ms Eurodam er et av Holland America Lines nyeste skip og tilhører Signature-klassen, sammen med det to år yngre søsterskipet ms Nieuw Amsterdam.

  • Tonnasje: 86.273
  • Lengde: 285 meter
  • Passasjerkapasitet: 2.104
  • Mannskap: 929
  • Byggår: 2008
  • Registreringsland: Nederland

Trykk her for å lese om da vi var om bord på ms Eurodam i Oslo.

Se dekksplan for Eurodam her.

Eurodam, Holland America Line

Eurodam. Foto: Holland America Line


Møt opp i god tid

Det er ofte smart å være ute i god tid når man skal ut og fly – spesielt når man skal videre på cruise etter landing! Køen i sikkerhetskontrollen på Gardermoen var lang, men jeg rakk heldigvis boarding med god margin. Min flight med Norwegian var også i rute.

Ved ankomst på Kastrup var det mange fra Holland America Line til å hjelpe oss, så det gikk greit fra bagasjebåndet og ut til transferbussen som ventet. Det tok ca. 1 time fra flyet landet til bussen gikk fra flyplassen.

På denne cruisereisen fra København har Cruise.no også med en gruppe på ca. 40 personer med reiseleder. Denne gruppen skal riktignok ikke av i Bergen slik som jeg, men videre over Atlanteren og til New York. Den seilingen skulle jeg gjerne vært med på!

Se vårt utvalg av gruppereiser her.

Fra Kastrup til cruiseterminalen

Fra Kastrup flyplass tok det ca. 40 minutter til cruisehavnen med buss. Havnen ligger et stykke fra sentrum av København, så det tar litt tid å komme derfra inn til byen. Det var satt opp shuttlebusser, men det var ikke tid for våre gjester til å dra inn til sentrum etter at vi hadde sjekket inn.

Selv om det var mange mennesker som skulle om bord, gikk innsjekkingen veldig fint. Jeg vil anta at vi stod kun 5-10 minutter i kø. Etter ombordstigning var det dags å finne mitt hjem for de neste to nettene. Min balkonglugar lå midtskips på dekk 8 – Navigation Deck (lugarnr. 8072) – og var pent innredet med stort baderom (inkludert badekar) og en romslig balkong. Veldig god seng med gode madrasser og skikkelig bredde! Her har man alt man trenger.

Balkonglugar Eurodam

Lugar med balkong er et must! Foto: Cruise.no

ms Eurodam

Her kan man nyte den deilige utsikten i fred og ro. Foto: Cruise.no

Balkonglugar Eurodam staterooms

Straks klare for avreise. Foto: Cruise.no

Cruise København Nord-Europa

Utsikt over København. Foto: Cruise.no

cruise københavn

Foto: Cruise.no

cruise københavn nord-europa

En flott høstdag på dekk. Foto: Cruise.no


Treningsmuligheter, foredrag og kurs

Det finnes mange ulike aktivitetstilbud om bord på Eurodam – spesielt på sjødager synes mange reisende at det greit å ha noe å ta seg til. Hva med en deilig massasje eller annen behandling i skipets spa, en spennende film i kinoen (inkludert gratis popkorn!) eller noen timer for seg selv med en god bok? Eventuelt en spasertur i morgensolen ute på dekk, eller en basketballkamp med familien? Mulighetene er mange.

Det finnes også ulike foredrag og matlagingskurs om bord. På denne seilingen la jeg blant annet merke til at datakurset med fokus på Windows var svært populært. Her er det i alle fall muligheter for enhver smak!

Skipet har også store butikker. Stort utvalg innen smykker og klokker. Ikke like mye å velge i når det gjelder klær. Dette er ikke stedet du legger stor-shoppingen for å si det sånn. Som regel

Treningsrommet om bord er stort og velutstyrt – og ikke minst gratis å bruke! Personlig trener og enkelte treningstimer koster imidlertid ekstra. Hvis man er kunstinteressert, finnes skipets galleri på dekk 3. Antikviteter, malerier og andre kunstverk er dessuten gjennomgående på Eurodam. Et annet kjennetegn om bord er de friske blomstene som finnes overalt. Eurodam er intet unntak!

Eurodam kunst art

Foto: Cruise.no

Eurodam Holland America Line

Eurodam har ekte blomster nesten overalt! Foto: Cruise.no

Eurodam cruise

Foto: Cruise.no

Eurodam

Kunstgalleri, dekk 3. Foto: Cruise.no


Internett om bord

På dekk 11 ligger skipets internettkafé. Internettilgang til havs koster imidlertid ganske mye, og på Eurodam er det følgende priser: 100 minutter koster USD 55, 250 minutter USD 100, 500 minutter USD 175, 1000 minutter USD 250 og «Pay as you go» koster USD 0,75 per minutt.

Internettkafé Eurodam, Holland America line Wi-Fi

Internettkafé på dekk 11. Foto: Cruise.no


Lounger, kafeer og restauranter

Eurodam har mange «gjemmesteder» for de som ønsker en avslappende stund for seg selv. Skipet har forøvrig også god dekksplass, og man kan alltid finne en ledig solstol eller et stille sted å sitte i fred.

Eurodam har flere spisesteder, barer og lounger. Hovedrestauranten «Rembrandt Dining Room» er todelt med åpen bordsetting i første etasje og fast bordsetting i andre etasje. Vår middag her var en fin opplevelse med god service og grei mat – dog ikke i nærheten så god som maten i spesialrestaurantene.

I buffetrestauranten «Lido Restaurant» er det tilgang til gratis kaffe og te 24 timer i døgnet. Dette synes jeg som teelsker at er veldig positivt, hyggelig å kunne ta med en varm kopp te på lugaren kvelden. Mange går også innom her på morgenen for å hente en kaffekopp før frokost. Et alternativ er den koselige kaffebaren «Explorations Café» som ligger ved siden av «Crow’s Nest» på dekk 11.  Her serveres nydelige kaker og skikkelig kaffe.

Exploration's Café, Eurodam

Explorations Café, dekk 11. Foto: Cruise.no

Vi spiste lunsj i «Pinnacle Grill» på dekk 2. Litt mørkt her på dagtid, men et hyggelig sted for middag. «Pinnacle Bar» ligger rett over gangen, så her passer det bra med en drink før middag. I Pinnacle Grill fikk vi svært god mat. Det koster USD 29 p.p. for middag og USD 10 p.p. for lunsj. Den hyggelige «Explorer Lounge» ligger  ved siden av der igjen, så her kan man enkelt ta en «bar-til-bar-runde», hvis ønskelig.

Et annet spisested som virkelig kan anbefales er faktisk «Dive In Restaurant» som ligger ved «Lido Pool». Her får man nydelige burgere!

Over «Lido Pool» er det dessuten tak som kan trekkes over ved behov. Veldig fint på denne type seiling hvor det er for kaldt å ligge ute.

Les mer om restaurantene om bord på Eurodam her.

Eurodam

Foto: Cruise.no

Eurodam

Foto: Cruise.no

Eurodam

Foto: Cruise.no

Eurodam

Foto: Cruise.no

Lido Restaurant, ms Eurodam

Lido Restaurant. Foto: Cruise.no

Eurodam

Isskulptur «in the making» på kjøkkenet. Foto: Cruise.no

Eurodam

Foto: Cruise.no

Eurodam

Foto: Cruise.no

Eurodam

Foto: Cruise.no

Eurodam restaurant

Hyggelig personale overalt! Foto: Cruise.no


Stå opp tidlig og få med deg soloppgangen

Etter et par flotte dager til sjøs er det dags å sette kursen mot fastlandet. For morgenfugler kan det varmt anbefales å nyte den vakre soloppgangen fra dekk – det var nettopp det jeg gjorde denne morgenen på vei inn til Bergen.

IMG_8046

Foto: Cruise.no

IMG_8047

Foto: Cruise.no

IMG_8057

Vi nærmer oss Bergen. Foto: Cruise.no

IMG_8060

Foto: Cruise.no

IMG_8061

Foto: Cruise.no

IMG_8064

Foto: Cruise.no

IMG_8068

Foto: Cruise.no


Min totalopplevelse av Eurodam

Mitt inntrykk er at Eurodam er et hyggelig skip med gamle tradisjoner. Mye fin kunst og antikviteter som er med på å skape den lune og hjemmekoselige stemningen. God mat og god service. Svært god plass både i lugaren og ellers på skipet. Eurodam er dog et litt slitt skip med en del mørke farger, og ikke fullt så luksuriøst som man kanskje får inntrykk av i rederiets katalog. Min totalopplevelse er uansett positiv og jeg har hatt et par fine dager om bord dette svært populære skipet.

Takk for meg og på gjensyn, Eurodam!

– Skrevet av Cathrine Conradi for Cruise.no

Eurodam, Holland America Line

Eurodam. Foto: Holland America Line


NYTTIGE LENKER

Les mer om Eurodam og Holland America Line

Se dekksplan for Eurodam her

Se våre tilbud med Holland America Line

Søk og bestill cruise i vår døgnåpne cruiseportal

Se våre gruppereiser her

Se bilder fra vårt skipsbesøk om bord på Eurodam i Oslo

Kontakt Cruise.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s