Søk og bestill cruise

Cruise.no har Nordens største utvalg av cruise online. I vår norske og døgnåpne cruiseportal kan du søke blant hele 26.000 cruisereiser – et utvalg så stort at det kan være lett å gå seg bort allerede på veien til drømmereisen. I dette blogginnlegget skal vi se nærmere på cruiseportalen, og forhåpentligvis gjøre det litt enklere for deg å finne din neste cruiseferie. 

Hos oss har man to ulike måter å navigere blant seilinger og tilbud på: 1) Via menyen «Finn din reise» øverst på våre nettsider (www.cruise.no) eller 2) gjennom vår ovennevnte cruiseportal.


1. «Finn din reise»

Med menyen ”Finn din reise” på våre nettsider er det enklere å finne et tilbud som passer akkurat deg. «Finn din reise» ligger øverst på forsiden av www.cruise.no og gir deg muligheten til å søke opp våre pågående cruisetilbud og -kampanjer, ut i fra kriterier som er relevante for deg. Ved å huke av på «alle» vil resultatet vise nettopp alle aktuelle kampanjer og cruisetilbud.

Søk etter cruisekategori
På venstre side er menyen delt opp i 8 ulike kategorier. Disse er «familie», «moderne», «luksus», «ekspedisjon», «gruppe-/fellesturer», «pakkereiser med fly» og «kurs/konferanse». Velg én av kategoriene og trykk «søk cruise» på høyre side (markert med blått). Resultatsiden viser cruisekampanjer og aktuelle seilinger under valgt kategori.

Hvilken kategori passer best for ditt søk?

Søk etter reisemål og/eller rederi
Hvis du vet hvor du vil reise og med hvilket rederi, kan du spesifisere cruisesøket ytterligere – f.eks. kan du krysse av «Middelhavet og Kanariøyene» + «Cunard» (se eksempel under). Du kan også velge kriterer som årstid, cruisets varighet og hva som er inkludert i prisen («ikoner»).

finn din cruisereise - eksempel

Menyen «Finn din reise» på http://www.cruise.no. Skjermdump: Cruise.no

Søkeresultat
Resultatsiden viser våre cruisetilbud ut i fra valgte søkekriterer; i dette eksempelet vises cruise med Cunard i Middelhavet og Kanariøyene. Ikonene under bildet viser hva som er inkludert i prisen (eksempelvis kun cruise eller cruise + ombordkreditt, etc.). Trykk deretter på det tilbudet som du vil lese mer om:

søkeresultat cunard middelhavet


2. Søk cruise & bestill selv

En annen måte å finne cruiset som passer akkurat deg, er å søke blant alle tilgjengelige seilinger i vår cruiseportal. Til forskjell fra «Finn din reise» vil cruiseportalen vise alle tilgjengelige seilinger. Her kan du også reservere din lugar og betale for reisen, hvis du ønsker det. Vår norske cruiseportal er døgnåpen og valutakursene her oppdateres fire ganger i døgnet. Her kan du med andre ord finne og bestille ditt drømmecruise til dagens pris – når du vil og hvor du vil.

Cruiseportalen gir deg mulighet til å manøvrere blant mange tusen seilinger ut ifra kriterier som reisemål, skip, land og havn – dette er cruiseportalens hovedmeny. I menyen «Topp 10» finner du de 10 mest populære seilingene akkurat nå.

Hvis du vet i hvilket tidsrom du planlegger å reise, kan du begrense søket ved å legge inn «seilingsdato fra» og «seilingsdato til». Du kan også legge inn rederiet du vil reise med, antall dager, reisemål og/eller antall voksne reisende. Vi anbefaler at du legger inn så mange kriterier som mulig for å snevre inn søkeresultatet.

Eksempel cruisesøk – trinn 1
I dette eksempelet har vi lagt inn et søk etter cruise med Norwegian Cruise Line fra oktober 2015 til november 2015. Velg kriterier etter eget ønske og trykk «vis seilinger» for å se hva som er tilgjengelig.

cruiseportal - NCL eksempel


Seilingsliste – trinn 2
Her vises alle cruise med Norwegian Cruise Line som er tilgjengelig i den valgte perioden. Dersom søket resulterer i mange seilinger, vises en seilingsliste som i bildet nedenfor. Velg ett av seilingsområdene for å se hvilke cruise som finnes for den aktuelle perioden. «Oppføringer» (kolonnen til venstre) viser antall tilgjengelige seilinger for hvert seilingsområde.

cruiseportal - NCL seilingsliste


Sorter etter pris, avreisedato, skip eller havn
I dette eksempelet har vi valgt «vestlige Karibia» som seilingsområde. Resultatsiden viser da en liste over hvilke seilinger som finnes i tidsrommet. Som standard er søket sortert etter pris – rekkefølgen kan imidlertid endres ut ifra egne ønsker. Trykk «seilingsinformasjon» for å se detaljer om seilingen – inkludert seilingsrute, priser og tilgjengelighet.

cruiseportal - NCL seilingsliste


Detaljer – trinn 3
Én seilingsrute kan ha flere avreisedatoer. Velg den som passer deg. Vær OBS på at prisene på dette stadiet ikke nødvendigvis er oppdatert i henhold til valutakurs og/eller kapasitet. Dette skjer først i trinn 4.

cruiseportal - NCL seilingsdetaljer


Pris – trinn 4
I trinn 4 vil du se hvilke lugarer/suiter som er tilgjengelige og til hvilken pris. Vær OBS på at prisen gjelder per person i delt dobbeltlugar (for 2 personer), dersom ikke annet er lagt inn i trinn 1. Dersom lugar-/suitekategorien er merket med en grønn hake finnes det ledige lugarer/suiter av denne typen. Kategorier merket med et rødt kryss er ikke lenger tilgjengelige. Trykk «velg» når du har funnet ønsket lugar.

 

snap-008


Velg dekk og lugarnummer – trinn 4
Under menyen «Lugar & dekksplan» kan du velge hvilket dekk du ønsker å bo på samt lugarnummer (såfremt du ikke har valgt en garantilugar, da vil lugarnummer tildeles av rederiet i ettertid). Trykk «Reserver lugar» når ønsket lugar er funnet. I menyen «Lugarinformasjon» kan du se detaljer om de ulike lugarene som finnes om bord.

cruiseportal - NCL lugar


Oversikt over valgene så langt i bookingen – trinn 4
På neste side får du en oversikt over valgene dine så langt. Her kan du også velge om du ønsker transport til/fra cruisehavnen, utflukter og/eller hotellovernatting. Dette kan vi også hjelpe deg med etter at du har reservert lugaren. Når du har sett over detaljene trykker du «neste» for å gå til betaling. NB! Foreløpig har du ikke reservert lugaren/bestilt cruisereisen. En reservasjon/bestilling gjennomføres først i trinn 5.

I trinn 4 ser du også hvilke tjenester som er inkludert i prisen med det aktuelle rederiet. Dersom den aktuelle seilingen skulle inngå i en kampanje hvor f.eks. drikkepakke eller andre elementer er inkludert i prisen, vil dette ikke komme til syne i cruiseportalen. Kontakt oss i så fall for mer informasjon og evt. bestilling over telefon/epost.

snap-009

snap-011

 


Forespørsel/bestilling – trinn 5
Nå har du kommet til siste trinn i reservasjonen. Husk: Ingen reservasjon/bestilling er gjennomført ennå. Reisen vil ikke gå til betaling før etter å ha valgt «Ja takk, bestill dette cruiset for oss» + «kredittkort» (inkl. utfylling av kredittkortopplysninger). Kortet trekkes uansett ikke automatisk, men manuelt gjennom oss. Vi kontakter deg i forkant av kortbelastning, slik at du kan bekrefte bestillingen.

På denne siden kan du også gjennomføre en uforpliktende reservasjon av din lugar (ditt kort vil ikke belastes).

1) Lugarreservasjon: Dersom du ønsker at vi skal legge inn en uforpliktende reservasjon av denne lugaren (lage en opsjon som innebærer at vi holder lugaren for en kort periode) – og uten at ditt kort belastes – velges «Vennligst send meg et tilbud» + «Faktura» (nederst).

2) Bestilling med kortopplysninger: Hvis du ønsker å bestille denne reisen umiddelbart, velg «Ja takk, bestill dette cruiset for oss». Deretter velges enten a) «faktura» (for å få tilsendt faktura og for betaling gjennom faktura tilsendt fra oss) eller b) «kredittkort» (inkl. utfylling av kredittkortopplysninger). Husk: Betaling skjer manuelt gjennom oss i etterkant av bestilling, så kortet ditt vil ikke belastes direkte. Vi kontakter deg før kortet belastes.

Felter markert med * er obligatoriske.

cruiseportal - forespørsel

cruiseportal - forespørsel

VENNLIGST KONTAKT OSS HVIS DU ØNSKER MER INFORMASJON OM CRUISEPORTALEN.


NYTTIGE LENKER

Finn ditt cruise under menyen «Finn din reise»

Søk & bestill ditt cruise i vår norske og døgnåpne cruiseportal

Les om alle våre 20 rederier 

Les om cruise i Middelhavet og Kanariøyene her

Les om cruise i Karibia her

Les om cruise i Asia og Australia her

Se flere cruisedestinasjoner her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s