Reisebrev fra Star Clippers

Linn i Cruise.no har vært på cruise med Star Clippers, og her kan du lese om hennes opplevelse!

logo

Jeg har vært så heldig å få være med på en 4 netters seiling med skipet Star Clipper ut fra Athen (Pireus) rundt de greske øyer.

Star Clippers

Mannskapet på Star Clipper. Foto: Cruise.no


Seilingsrute 6 – 10. oktober 2015:

 • Pireus
 • Santorini
 • Mykonos
 • Hydra
 • Pireus

 Star Clipper

 • Skipsverft: Scheepswerven van Langerbrugge (Belgium)
 • Byggeår: 1992
 • Bruttotonnasje: 2298  tonn
 • Passasjerer: 170
 • Mannskap: 72
 • Lengde: 111 meter
 • Bredde 15  meter
 • Masthøyde: 69 meter
 • Antall master: 4
 • Antall seil: 16
 • Flagg: Valetta, Malta

REDERIET

I 1989 gjorde svenske Mikael Krafft alvor ut av sin guttedrøm da han grunnla Star Clippers. Star Clippers er det eneste moderne cruiserederiet som gjenskaper de høye seilskipenes gullalder.

Rederiet består av tre store seilskip hvor de to minste skipene; Star Flyer (1991) og Star Clipper (1992), tar 170 passasjerer, og det største; Royal Clipper, har plass til 227 gjester om bord. Rederiets filosofi er å holde de gamle seilertradisjonene i fokus – noe som betyr at gjestene blant annet får være med på å sette seil og stå ved roret.

Alle Star Clippers‘ skip har en elegant innredet spisestue uten fast bordsetning, den trivelige Tropical Bar som er både innendørs og utendørs, pianobar og et bibliotek i edvariansk stil der en Belle Époque-peis innbyr til avslapning og varme.

Et cruise med Star Clippers er en kombinasjon av luksuriøs avslapning og gamle seilertradisjoner. Rederiet kan anbefales for par, bryllupsreisende, single og for små grupper uten krav til konferansefasilieter. Star Clippers har mange tilbakevendene gjester og ca. 65 % av passasjerene er europeere.

MAT OG DRIKKE

Det er faste tider for frokost, lunsj & middag på alle Star Clippers sine skip. Inge formell dresskode, men man pynter seg gjerne litt til Captain’s Dinner.

 • «Early Bird» frokost fra kl. 06.30 – 10.00
 • Frokostbuffet fra kl. 08.00 – 10.00
 • Lunsj fra kl. 12.00 – 14.00 (kan variere)
 • Ettermiddags snacks fra kl. 17.00 – 18.00
 • Middag fra kl. 19.30 – 22.00

Det finnes ingen faste bord eller bordkavalerer.

Star Clipper Star Clippers restaurant

Restauranten om bord på Star Clipper. Foto: Cruise.no

Til frokost er det satt opp buffet med et utvalg av brød/kaker, pålegg, varm mat, samt en egen omelettstasjon som steker egg /omelett etter ditt ønske. For de som ønsker å spise før frokostbuffeten er klar i restauranten, finnes alltid en enkel frokost oppe i Piano Bar fra kl. 06.30.

Til lunsj er det også buffet, hvor de har nye varme retter hver dag, gjerne inspirert av havnene/landet man besøker. Noen dager settes også lunsjbuffeten ut på dekk ved Tropical Bar (væravhengig).

Star Clipper restaurant

Foto: Cruise.no

5-retters a-la-carte meny til middag, hvor man kan velge mellom flere forskjellige forretter, hovedretter & desserter. Finner man ikke noe man ønsker på menyen, kan man alltid bestille f.eks. en biff med pommes frites. Flere av dagens retter stilles ut i Piano Bar i forkant så man kan se hvordan de ser ut.

Offiserene spiser i samme restaurant, så det er bare å slå seg ned for en prat om man har lyst. Finnes også noen skandinaviske ansatte om bord.


LUGAREN

Om bord på Star Clipper/Star Flyer finnes 7 ulike kategorier av lugarer som varierer i størrelse og utforming (ca. 13-15 kvadrat).

Jeg bodde i en utvendig lugar på dekk 1 (kategori 3, lugar nr. 115).

Lugarene om bord er ikke så store, men jeg følte likevel ikke at det var så trangt, dette kanskje være fordi dobbeltsengen står inntil veggen. Det var god skapplass til klær, og kofferter kan man legge under sengen. Badet var relativt lite, og disse kan variere i både størrelse og utforming ut fra hvilken lugar du har (også innen samme lugarkategori).

Safe finnes på alle lugarer, minibar kun på kategori 1 og i Owners Cabin.

Alle lugarkategorier med unntak av kategori 6, har TV & DVD (filmer lånes gratis).

Se dekksplan for Star Clipper her.

Staterooms cabins lugarer Star Clippers

Utvendig lugar, kategori 3. Foto: Cruise.no

staterooms cabins lugarer star clippers

Utvendig lugar, kategori 5 (opphøyde senger). Foto: Cruise.no


6

 

ATHEN/PIREUS

Fra flyplassen i Athen til havnen i Pireus er det rundt en times tur med metro. Denne koster 8 EUR per vei. Fra stasjoenen i Pireus er det rundt 3 km ut til cruiseterminalen, og en taxi koster rundt 10 EUR. Man kan også ta taxi direkte fra flyplassen til cruiseterminalen, som koster drøye 50 EUR. Turen tar ca. 45 minutter, men dette avhenger av trafikk.

SANTORINI

Santorini er skapt av en vulkan som ligger midt i bukten. Santorini er Kykladenes sørligste øy og en av de mest spektakulære med sin dramatiske utsikt, fine strender og mange vakre småbyer med de typiske hvitkalkede husene med blått tak. Dette har gjort Santorini til en av de mest fotograferte øyene i hele Hellas.

I hovedstaden Thira (også kalt Fira) finner du øyas yrende folkeliv, samt en mengde butikker og restauranter. For å komme fra havnen og opp til byen, kan du enten ta de 600 trappetrinnene eller sitte på med et esel. Alternativt finnes en taubane som tar deg opp/ned på få minutter.

Her ble jeg med på en utflukt som blant annet tok oss til den billedskjønne landsbyen Oìa (uttales ia) som ligger høyt oppe på en klippe på Santorinis nordspiss. Kjent for sin fantastiske utsikt og solnedgang.

cruise Oia Santorini Greece Hellas Star Clippers

Oia (Ia), Santorini. Foto: Cruise.no

MYKONOS

Mykonos inngår også i øygruppen Kykladene, og er en av områdets vakreste øyer med sitt krystallklare vann, velstelte strender og små hvitkalkede hus.

cruise Mykonos Hellas Greece greske øyer Star Clippers

Mykonos, Hellas. Foto: Cruise.no

På Mykonos finner du et godt utvalg av barer og restauranter, i tillegg til shopping for enhver smak. Som på andre greske øyer er spesialiteten sjømat.

cruise hellas mykonos greske øyer greece Star Clippers

Foto: Cruise.no

Øya har også mange flotte strender å by på, den mest kjente er kanskje Paradise Beach, som er kjent som partystranden i høysesong.

HYDRA

Hydra er en øy i den Saroniske øygruppen. Øya ligger kun en halvannen times tur med hydrofoil fra Pireus.

cruise hellas hydra athen greske øyer star clippers

Hydra, Hellas. Foto: Cruise.no

Hydra har ingen biltrafikk (med unntak av søppelbilen), så det er esler som brukes som fremkomstmiddel av de fleste. Turister kan også benytte seg av esler dersom de har lyst på en byrundtur. Hydra er en fin øy for lettere fotturer. En populær fottur er opp til klosteret Prophetias Elias, som ligger helt på toppen av øya. Turen tar ca. 2 timer.

cruise hellas hydra greske øyer greece star clippers

Foto: Cruise.no

cruise Hydra Hellas Middelhavet Star Clippers

Havnepromenaden på Hydra. Foto: Cruise.no

cruise Star Clippers Middelhavet Hydra Hellas greske øyer

Også kattene på Hydra ser seg rundt etter et herremåltid. Foto: Cruise.no

Star Clipper cruise Middelhavet

Fantastiske soloppganger og solnedganger dag etter dag. Foto: Cruise.no

Man kan godt si at man lever det gode liv ombord på Star Clippers. Et fantastisk personale og som virkelig gjør alt for deg og som gjør din reise uforglemmelig.

Star Clipper cruise Middelhavet

Takk for nå, Star Clipper! Foto: Cruise.no

– Skrevet av Linn Vestby, Cruise.no


NYTTIGE LENKER

Les mer om Star Clippers her

Les mer om seilskuta Star Clipper her

Se våre tilbud med Star Clippers her

Les om cruise i Middelhavet her

Les om cruise fra/til Athen (Pireus) her

Søk & bestill ditt cruise med Star Clippers her

Kontakt Cruise.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s