Reisebrev fra cruise med Azamara Journey i Middelhavet

Vi var så heldige å bli invitert med på cruise med nyrenoverte Azamara Journey ut fra Alicante 17. april 2016, via Mallorca og St. Tropes, til Nice.

AZA_Quest020
 

Les om cruise i Middelhavet her.

Taxi fra flyplassen i Alicante inn til byen tok ca. 10 minutter og kostet 15 euro så det var både raskt og lettvint til en fornuftig pris. Vi bodde 1 natt på hotellet «Marriot AC Alicante» som ligger i grei gangavstand til sentrum og strandpromenade. Herlig med takterrasse med basseng og så nært til cruisehavnen at man faktisk kan gå dit hvis man vil ha litt mosjon – og det ville vi jo. Spaserturen tar ca. en halv time, så er kofferten tung er taxi et godt alternativ.

1

Azamara Journey i St. Tropez

Innsjekkingen på Azamara Journey var godt organisert og ukomplisert. Det er viktig at man har sjekket inn på forhånd og har passet tilgjengelig. Passet blir holdt over natten i resepsjonen.

 

Mellomstore og godt utnyttet lugarer

Søndag formiddag var vi endelig på plass ombord og ble vist til vår nydelige, nyoppussete lugar med balkong. Selv om lugarene hos Azamara Club Cruises ikke er så store (16,3 kvadratmeter), så er de så smart innredet at det ikke føles trangt. God skap-/skuffplass og praktiske hyller på badet. Stort bord på balkongen slik at man komfortabelt kan spise ute hvis man vil bestille romservice. Jo da, her kan vi trives.

4

Det smarte designet gjør at lugaren føles romslig.


 

Drikkevarer er inkludert i prisen

Vi gjorde oss klare for lunsj og valgte på spise på The Patio, grillrestauranten ved bassenget. Her serveres nydelige hamburgere, kyllingvinger, løkringer og mye annet av gode småretter. Servicen var fantastisk! Kelneren visste ikke hva godt han kunne gjøre for oss. Mat med øl, vin eller alkoholfritt drikke ble servert med et stort smil og ingen regning. Herlig. Slik er det å seile med Azamara. Hvis du ikke har helt spesifikke krav til hvilken vin eller sprit/drink du vil ha, er alt inkludert. Har man spesielle ønsker som champagne eller dyre merkevarer, tilbyr rederiet ulike drikkepakker som kan bestilles på forhånd eller om bord. Her kan alle få det som passer deres smak og lommebok.

 

Azamara Journey mangler ingenting!

Etter lunsj fikk vi en rundtur på skipet og gjorde oss kjent på dette nydelige, mellomstore skipet. Selv om Azamara Journey ikke er så stor, så finnes alt man forventer på et førsteklasses cruiseskip her. Nydelig spaavdeling, treningssenter og du kan gjerne jogge noen runder på dekk 10, hvor det også finnes shuffleboard.

Det er ikke mindre enn 5 ulike restauranter om bord. Hovedrestauranten på dekk 5 som serverer frokost, lunsj og middag. Her spiste vi middag første kvelden – svært god mat og god vin – og som overalt på skipet; knallbra service.

Det ligger to spesialrestauranter på dekk 10. Prime C som er en grillrestaurant og Aqualina som serverer sjømat. Her må man reservere bord og det er en «cover charge» på USD 25. Vel verdt hver krone, for maten er helt nydelig, servicen enestående og utsikt over havet uslåelig. Med andre ord alt man kan ønske seg.

På dekk 9 finner man i tillegg buffetrestauranten The Patio, som har bord både ute og inne. Uformelt og veldig hyggelig. Her spiste vi middag andre kvelden ute i solnedgangen, mens Mallorcas kyst skled forbi. Bedre blir vel ikke livet…

Det er god størrelse på bassenget på dekk 9, og her finnes også to boblebad. Solsengene er et vidunderlig kapittel for seg med god, tykke madrasser, og rene håndklær ligger pent brettet og bare venter på deg. Skikkelig luksusfølelse og det er så fredelig her. Ingen masete musikk eller overentusiastiske aktivitetsledere. Her får du ligge i fred, og bare ved å kaste et blikk rundt seg så dukker det opp en blid kelner som lurer på hva du vil ha å drikke. Dette liker vi. J

9

Om bord på Azamara Journey er det kasino, et svært hyggelig bibliotek, flere barer – en med pianomusikk – samt teater med show og underholdning hver kveld. Her holdes det også foredrag. På dekk 10 finner du The Living Room med flott utsikt over havet. Her er det forøvrig bar og dans på kvelden. På dekk 5 ligger også skipets kafeteria, hvor både te og spesialkaffe er inkludert i prisen. Her kan du innta din Afternoon Tea, hvis du skulle ha lyst på noe smått og godt mellom alle måltidene.

På dekk 4 finner du en Guest Relations-disk, utfluktsdisk samt salgsdisk hvor man kjøpe sitt neste cruise, hvis man ønsker det.

På dekk 7 er det eget vaskeri hvor du kan vaske og stryke ditt eget tøy gratis, hvis du ikke ønsker å benytte vaskeritjenesten som koster litt ekstra.

Azamara journey er nyoppusset og hun fremstår som elegant og smakfull, og siden skipet ikke er så stort, er det veldig lett å orientere seg om bord.

Når man seiler med Azamara har man inkludert en AzAmazing Evening på de fleste cruise. Da arrangerer rederiet ulike opplevelseskvelder som for eksempel utekonsert i solnedgang. Man må melde seg på i forkant og det koster ikke noe ekstra, men vær oppmerksom på at man blir belastet at avbestillingsgebyr hvis man har meldt seg på og ikke blir med likevel. Det er alltid en overraskelse hva arrangement er, og det er enestående opplevelse som Azamara inviterer til.

Man kan også bestille kapteinens private middag. Her serveres en 6 retters gourmetmiddag med spesielt utvalgte viner, presentert av kokk og sommelier. Prisen er USD 95 per person. Flott alternativ for de som ønsker å feire en spesiell anledning eller hvis man ønsker en matopplevelse av de sjeldne!

10

I løpet av vårt minicruise var vi innom Mallorca og St. Tropez før vi tredje dagen gikk i land i Nice. På alle destinasjonene tilbyr Azamara flotte utflukter hvis man ikke har lyst til å reise rundt på egenhånd. Siden Azamaras to skip ikke er så store, kan de seile til mange havner som er utilgjengelig for større skip. Samtidig ligger Azamara Quest og Azamara Journey ofte inne til sent på kvelden eller over natten, slik at gjestene virkelig får tid til å utforske destinasjonene. Azamara tilbyr mange spennende reiseruter.
 

11

Etter disse flotte dagene om bord kan vi på det varmeste anbefale Azamara til alle som liker god mat, god service og flotte reiseopplevelser i elegante omgivelser.

Tusen takk til Azamara Club Cruises for noen vidunderlige dager. Vi lengter allerede tilbake…

14

15

Skrevet av Cathrine og Ann Kristin, Cruise.no


 

NYTTIGE LENKER

Les mer om Azamara Club Cruises

Les mer om Azmara Journey og Azamara Quest

Se våre tilbud med Azamara

Søk & bestill cruise med Azamara

Les om cruise i Middelhavet

Kontakt oss i Cruise.no

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s