Reisebrev fra cruise i Middelhavet med Silver Spirit (Silversea)

Det er ikke ofte man er så heldig at man blir invitert med på cruise med et av verdens mest luksuriøse rederier, men det ble jeg! Silversea inviterte til studietur med Silver Spirit på cruise fra Roma 1. juni 2016. Ruten gikk via Sorrento og Sicilia før avstigning på Malta 4. juni. Det var bare å glede seg!

2

Dag 1: Avreise fra Oslo og ombordstigning i Civitavecchia

Flyturen ned til Roma tar ca. 3 timer og 15 minutter, og Norwegian var i rute, som de ofte har begynt å være de siste årene. Herlig å sitte på flyet og glede seg til den opplevelsen det blir å seile med Silversea.

Les om cruise fra/til Roma her.

1

Silversea er et italiensk rederi som – med sine små, lekre skip – satser på luksussegmentet. Silver Spirit er det største og hun tar bare 560 passasjerer. Silver Wind og Silver Cloud tar 296 gjester, mens Silver Whisper og Silver Shadow tar 382. Rederiet får også et nytt skip; Silver Muse, som skal være ferdig i april 2017. Det nye skipet vil ha plass til 596 passasjerer om bord. I tillegg har Silversea 3 små ekspedisjonsskip, et av dem seiler bare på Galapagos.

Cruise fra Roma (Civitavecchia) innebærer en drøy times kjøretur fra flyplassen i Roma. Man kan også ta tog, et alternativ som er en del rimeligere enn taxi.

Vel fremme på cruisehavnen i Civitavecchia går innsjekk på skipet fort og greit. Man får nøkkelkortet idet man går om bord. Etterpå må man en tur innom resepsjonen for å bli tatt bilde av og registrere kredittkort. Blir det litt kø, så går det fint – for det serveres Prosecco mens man venter.

Det var en fryd å komme inn i suiten, som var svært romslig med eget walk-in closet, stor balkong og lekkert bad. Her har man alt man trenger, til og med egen butler som gjerne pakker ut for deg. Han fyller også gjerne opp minibaren med dine favoritter, eller henter en annen pute eller bodylotion, hvis det du har fått ikke faller i smak.

 

Butleren serverer også frokost på balkongen for deg hvis du vil, og det bare å bestille alt du har lyst på fra menyen. Herlig!

Første kvelden spiste vi på The Grill hvor du får en varm sten som du griller din egen mat på. Alle får smekke rundt halsen og så er det bare å steke og kose seg med helt fantastisk god mat og høy stemning rundt bordet.

Den første kvelden om bord ble avsluttet i The Observation Lounge hvor det var overraskende mye liv og en DJ som spilte bra musikk, så her var det også god stemning.

Så utrolig deilig å legge seg i en myk, sjeldent god seng etter en lang dag med mange fine opplevelser. Man sover så godt når man hører suset fra bølgene utenfor balkongen.

Se dekksplan for Silver Spirit her.


Dag 2: Sorrento

Dag to starter med en fredelig stund alene på dekk under innseilingen til Sorrento, så vakkert og så italiensk. Etter å ha løpt noen runder på dekk og svømt i bassenget (sånn, da var det sagt…), var det bare å gå og nyte en deilig frokost på La Terrazza. Her finner man alt man kan ønske seg og man kan spise utendørs. Vi nordmenn liker den slags 🙂

8

Etter frokost er det litt jobb og vi en times seminar med Julia, vår representant fra Silversea. Deretter tok vi en tur inn til Sorrento. Akkurat så hyggelig som man forventer, med italienske butikker, iskrem, scootere, masse mennesker, kirker, blomstrende trær og panoramautsikt over havet.

9

Vel hjemme på skipet valgte vi å prøve den asiatiske restauranten Seishin til lunsj. Nydelig mat. Ønsker man å spise middag her på kvelden må man reservere bord og det koster litt ekstra. Det samme gjelder de andre spesialrestaurantene om bord.

10

Etter en så god lunsj er det på tide å kose seg litt ved bassenget før vi skal få en omvisning på kjøkkenet. Fascinerende å se hvordan logistikken på kjøkkenet fungerer, og alt er så velorganisert og rent.

11

Så er det en rask dusj og kle seg pent til cocktailparty og «Captain’s Dinner». Nydelig mat (igjen) og nok en fantastisk kveld. Kryper opp i den deilige sengen min med en kopp te som butleren min har satt frem til meg, og jeg kjenner meg trett og heldig etter en deilig dag.


Dag 3: Sicilia, Italia

Ny dag og denne gang er det frokost på lugaren. Det må bare prøves. Luksusfølelse i fred og ro.

Vi har ankommet Sicilia, nærmere bestemt Trapani på vestsiden av øya, og Silversea har invitert oss med på utflukt. Alt fungerer helt perfekt. Ikke noe kø, rett av skipet og bussen står klar og venter. Vi får høre om saltproduksjon, landbruk, vinproduksjon og Sicilias historie. Turen avsluttes med et besøk på en vingård hvor vi får smake på resultatet av produksjonen. Både lærerikt og hyggelig.

14

Det føles som å komme hjem når vi ser Silver Spirit ligge i havnen og vente på oss.

15

Litt slitne etter en lang dag, så vi finner oss noen solsenger helt bakerst på skipet i fred og ro. Vi får super service med hjelp til å sette solsengene akkurat der vi vil. Litt kaldt å drikke og ettermiddagen er perfekt.

16

Ved firetiden er det «Afternoon Tea», og det må jo også prøves. Delikate sandwicher og nydelig småkaker. Det er bare å kose seg.

17

Julia har ordnet så vi får se en utvendig suite uten balkong og en av Royal-suitene. Den utvendige suiten uten balkong er nøyaktig maken suiten jeg bor i for anledningen, og har et stort firkantet vindu. Et godt alternativ hvis man ønsker en litt rimeligere løsning. Royal-suiten var selvsagt akkurat så lekker som man kunne forvente. Til tross for størrelsen tar den ikke mer enn 3 personer. Hvis barna er under 12 år kan man søke om å få inn 4 personer.

Om bord finnes det vaskerom hvor man kan vaske sitt eget tøy, hvis man ønsker det. I tillegg er det selvsagt mulig å levere tøy til vask på lugaren, men da må man betale for tjenesten.

Se dekksplan for Silver Spirit her.

18

Siste kvelden spiser vi middag ute på La Terraza i solnedgangen. Maten er nok en gang helt fantastisk og utsikten tar pusten fra oss.

19

20

Etter middag ser vi på showet, og det er både underholdende og bra. Vi stikker også innom og hører på litt jazzmusikk. Alt om bord holder virkelig høy kvalitet – enten det gjelder underholdning, mat eller service.

21

Det er flere spesialrestauranter om bord som man kan velge mellom mye forskjellig. Jeg anbefaler på det varmeste å prøve de forskjellige restaurantene, for de har god variasjon og de er alle svært gode på sine spesialiteter.

22

Det har vært en flott tur med mange fine opplevelser. Det gjenstår bare å si tusen takk til Silversea og Julia for noen fantastiske og lærerike dager. Å seile med Silversea kan anbefales på det varmeste.

23

 

Skrevet av Cathrine von Quillfeldt Conradi, Cruise.no


 

NYTTIGE LENKER

Les mer om Silversea på våre nettsider

Finn & bestill cruise med Silversea i vår cruiseportal

Se våre tilbud og kampanjer med Silversea

Kontakt Cruise.no

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s