Reisebrev fra Harmony of the Seas på cruise i Middelhavet

Vi var så heldige å få oppleve Royal Caribbean sitt nyeste skip; Harmony of the Seas, på et minicruise 5. – 7. juni 2016.

rci_hm_harmony_1_touch_up-2

Vi ankom Barcelona 2 dager før cruiset for nok en gang å få oppleve denne fantastiske byen. En by man aldri blir lei av! Bor man i nærheten av Las Ramblas, så er det kun en kort taxitur til skipet.

1
Havnen i Barcelona har en pir for store skip, men den er lang, så det er forskjellige innsjekkingsterminaler på piren. Og Harmony of the Seas er så stort at det dekker 2 terminaler. Det står på SetSail passet hvilken terminal man skal sjekke inn på.  Innsjekkingen gikk veldig raskt. Det var mange representanter fra Royal Caribbean Cruise Line der som stod med hver sin IPad og sjekket at alt var ok. Det er viktig at man har sjekket inn på forhånd og lagt inn alt fra pass til kortnummer, for da er innsjekkingen gjort i en fei.

Vi fikk ikke nøkkelkort eller noe, men de ga oss beskjed om å gå til lugaren vår, så ville alt være der. Da vi kom til lugaren stor det en nøkkel utenfor, og den andre nøkkelen, pluss masse informasjon, lå i lugaren. Vi hadde en vanlig balkonglugar, og som vanlig på Royal Caribbean sine skip, så er det smakfulle farger og god plassutnyttelse synes vi.

Harmony of the Seas er siste tilskudd i Oasis-klassen, etter da Oasis of the Seas og Allure of the Seas. Og i likhet med de andre skipene, så er skipet inndelt i nabolag/områder.


Royal Promenade

Når man kommer ombord i skipet, så kommer man rett inn på Royal Promenade på dekk 5, som er skipets innvendige gate med butikker og barer. Denne gaten er så og si lik på alle skipene i Oasis-klassen, og føles litt som hjertet i skipet om man kan kalle det det. I tillegg til butikkene som ligger her ligger resepsjonen her, og det finnes en cafe, en pizzarestaurant, og flere barer.

6

Som alltid når Royal Caribbean kommer med nye skip, så kommer de også med noen nye attraksjoner. Og på Royal Promenade finner vi den første; Bionic bar. I denne baren mixes alle drinkene av to roboter. Men det tar tid når det kun lages 2 drinker av gangen, og det spørs jo hvor mange ganger man besøker akkurat denne baren i løpet av et cruise?! En morsom gimmick, men det morsomme med dette går nok litt fort over. Baren innbyr ikke til å sette seg ned synes vi, slik som Champagnebaren som ligger her istedenfor på f.eks. søsterskipet Oasis of the Seas.

7

Midt på Promenaden ligger en engelsk pub. Her er det alltid god stemning, med live gitarmusikk og allsang som seg hør og bør. Dette er også et fint sted å sitte for å se og bli sett, for her går alle forbi i løpet av kvelden. Og det er alltid mye liv og røre på Royal Promenade.

Litt lenger bort finner man også den populære Boleros, som er en salsabar. Her er det også live-musikk, men da i latinske rytmer. Et veldig artig sted, et sted det er nesten umulig å stå stille med bena, men også et sted hvor vi synes det var bedre å se enn å bli sett, for de latinske «mows’ene» satt vel ikke akkurat som en kule… Men du verden så mange andre vi ble imponerte over!

Vis-a-vis Boleros har de også en annen ny plass, nemlig On-Air Club, som har hovedfokus på underholdning hvor publikum er en stor del av det hele, og hvor man er med i forskjellige «game show». Sent på kvelden blir dette til skipets karaokebar, så passasjerene fortsetter å stå for underholdningen her, altså 🙂

8

Rising Tide Bar beveger seg mellom Royal Promenade på dekk 5, til Central Park på dekk 8.

9

Apropos heis: Knappepanelet i heisene om bord er ganske så informative.

På Royal Promenade er det også mye underholdning. Her er det live-band og show av forskjellig slag, hvor skipets dansere og underholdere opptrer. Vi var heldige å fikk se et forrykende 90-tallsshow, hvor danserne danset rundt i gaten sammen med passasjerene. Det var ikke noe å si på kostymene og musikken i hvert fall.

 

 

Vi ble revet rett tilbake til 90-tallet vi, med sanger som «Ice Ice Baby», «Baby, One More time», «Wannabe» og litt Michael Jackson selvfølgelig. Herlig!10


Underholdning ombord

Og når vi først har nevnt underholdning, så kan vi jo bevege oss over til «Underholdningsområdet» på dekk 4. Her ligger casinoet, (hvor det er lov til å røyke), og skipets skøytebane, hvor man kan stå på skøyter selv, eller se på det fantastiske isshowet som vises der. Det ligger 2 nye «første gangs-attraksjoner» her; Jazz on 4, hvor det spilles herlig jazz live, og det er en flott stemning, og The Attic, hvor de har live komedieshow.

The Royal Theater som er skipets store teatersal ligger også her på dekk 4 og 5. Det er her alle de store showene går hver kveld. Og er det noe man absolutt bør få med seg, så er det skipets oppsetning av Grease! Vi var veldig imponerte. Et fantastisk show hvor de har samlet det beste fra den originale Broadway-oppsetningen og fra filmen. For oss som kun har sett filmen var det nå i hvert fall et flott resultat, og veldig moro å se at noen av skuespillerne her var komisk like de som spilte i filmen. Et fargerikt show som var sikkert fremført av skuespillere som virkelig hadde både stemmer og danseføtter på plass.

Uansett hvilke show man vil se, så må man reservere plasser, selv om forestillingene er gratis. Bruk Royal IQ app for å bestille, enten på din personlige enheten eller på en av de mange tabletter som ligger rundt skipet. No-show er ganske vanlig på alle arenaer, så selv om du ikke har en reservasjon, møt opp tidlig. Showene er satt opp for å passe alle middagstidspunkter, slik at de fleste blir vist minst to ganger pr kveld. Noen av de mer populære arrangementene vil finne sted flere ganger i løpet av uken.

En annen form for underholdning er jo alle aktivitetene man kan gjøre ombord på skipet. Noe som naturlig bringer oss over på neste område ombord: Sportsdekket/bassengområdet.

Vi tar for oss bassengområdene først.

Istedenfor ett stort basseng midt på skipet som på tidligere skip fra Royal Caribbean, så har Oasis-klasse-skipene 3 bassengområder med hvert sitt «store» basseng. Det er Hovedbasseng, Sportsbasseng og Strandbasseng. Det er liten forskjell på de 3 bortsett fra at Strandbassenget er laget litt annerledes. Her er det en skrå helling ned i bassenget, som på en strand, og man kan sitte i solstolen med bena i vannet om man ønsker. I tillegg til bassengene, finnes det også mange boblebad å velge i ombord.

På Harmony of the Seas finnes det ikke et eget barnebasseng, men de har Splashaway Bay, som er et slags lite lekeland med klatrestativer og vannaktiviteter som vannkanoner og bøtter som fylles opp og tømmer vann over deg. Her vil de små stortrives. Og apropos små badegjester, så finnes det også noen små solsenger og solstoler til barn her.

Det er nok av solsenger rundt omkring på skipet, og på dekk 16 er det mange av de på midten av skipet. Her er det litt roligere enn på dekk 15 hvor det gjerne står et live-band bl.a. For de som ikke er så glad i røyk kan det være lurt å legge seg litt unna Mast Bar, for her er røyking tillatt. For suite-gjestene som bor i Sky Suite eller bedre finnes det et eget soldekk på dekk 17, med polstrede solsenger og egen bar.

 

Så over til sportsdekket…

Harmony of the Seas er en drøm av et skip for folk som elsker litt, eller aller helst mye, aktivitet ombord. Skipet er stappfullt av forskjellige attraksjoner. På sportsdekket på dekk 16 finner man aktiviteter som bl.a. bordtennis, basketball, en flott minigolfbane kalt Harmony Dunes.

Her finner man 2 surfebasseng («Flowrider»), og en zipline. I surfebassengene kan man teste surfeferdighetene sine. Det er gratis å gjøre dette, men det er en høydebegrensing her, så man må være minst 130 cm høy for å prøve knestående surfing, og 150 cm høy for å surfe stående. Man kan også betale for private timer.

24

Ziplinen går fra dekk 16 til dekk 15, og man sklir da 10 etasjer over Boardwalken i en ca. 7 sekunders tur.

25

Som alltid når Royal Caribbean kommer med nye skip, så er det også et par helt nye attraksjoner ombord. Den største nyheten ombord lyser imot oss med en gang vi ser skipet for første gang. Det er Ultimate Abyss, den store sklien bak på skipet som går helt fra Sportsdekket på 16. dekk til 6. dekk. Verdens største sklie ombord på et skip, hele 72 meter lang.

The Ultimate Abyss bør absolutt prøves. Man går inn i gapet på en enorm fisk, og kommer opp på en avsats med glassbunn så man kan se ned alle de 10 etasjene før man starter sin ferd ned sklien.

Harmony of the Seas finner man også vannslier. De kalles for «The Perfect storm», og består av 3 vannsklier ved navn Cyclone, Typhoon og Supercell.

31

Foto: RCCL, copyright Simon Brooke-Webb Photography

32

Foto: RCCL, copyright Simon Brooke-Webb Photopgraphy

Men nå har vi tatt The Ultimate Abyss ned, og har havnet på Boardwalk som ligger i bakre del av skipet på dekk 6. Den største attraksjonen her er Aqua Theater, hvor det store vannshowet blir holdt. Dette er et fascinerende skue hvor stupere stuper fra … meters høyde og ned i et basseng hvor bunnen hever og senker seg. Når bunnen er oppe kan man danse på den, og når den senkes blir det altså et dypt basseng man kan stupe ned i. Det store spørsmålet vårt er «HVOR blir de stuperne av?» De kommer nemlig ikke alltid opp igjen fra bassenget, men forsvinner da ut under vann et sted. Artig, men merkelig…

På Boardwalk finner man også hamburgerrestauranten Johnny Rockets,  restaurantene Sabor og Dog House, samt noen butikker og ikke minst Starbucks! Royal Caribbean sine skip har alltid klatrevegg ombord, og her har de 2. Begge plassert på Boardwalk ved Aqua Theater. Aldersgrensen her er 6 år, men det finnes en liten klatrevegg for yngre klatrere rett ved. De yngre vil nok også elske den flotte karusellen som er her.

37


Central Park

Et annet uteområde som ligner litt på Boardwalk i utforming; er Central Park på dekk 8. Dette er en utendørs park, hvor det er skapt en oase av ca 12000 planter og trær som blir godt tatt hånd om av ikke mindre enn 3 gartnere. Atmosfæren her er rolig, og her kan man få en stille stund blant utendørs restauranter og kafeer.


Tilbud for barn og ungdom

På Harmony of the Seas er det virkelig fokus på familier, og de er utrolig flinke til å legge til rette for barna OG foreldrene deres. Dette viser de absolutt med sitt fantastiske Barn- og ungdomsområdet Adventure Ocean på dekk 14. Et enormt område med barneklubber som er delt opp på forskjellige områder tilpasset barnas alder; Aquanauts (3 – 5 år), Explorers (6-8) og Voyagers (9-11).

 

Det finnes også et lite teater/kinosal hvor barna, med foreldrene om de vil, kan se på film eller dukketeater f.eks. Vi lot oss absolutt imponere av denne kinosalen, og av de bittesmå toalettene på Aquanauts-avdelingen 🙂

 

Deltagelse i disse klubbenes aktiviteter er gratis, men barna må være bleiefrie. Klubbe
ne er åpne fra tidlig morgen til sent på kveld, og man kan også levere barna her mens de voksne er på utflukt. Da tar de ansatte med seg barna i Windjammer så de før lunsj og middag. På sjødager må foreldrene sørge for at barna får lunsj selv.

Royal Caribbean Cruise Line har inngått et samarbeid med 47DreamWorks, og i tillegg til at man vil møte på en av sine drømmefigurer rundt om på skipet, så kan man et par ganger i løpet av en ukes cruise tilbys barna å spise frokost med en DreamWork-figur som f.eks. Shrek. Her må man reservere plass, og det koster $49 lugar.

For de foreldrene som har barn under 3 år, er det også håp for noen timer med alenetid om man skulle ønske det. Royal Babies and Tots tilbyr barnepass til disse for $10 pr time, og de ansatte her har god erfaring med barn. Barnepass på lugaren tilbys også, for $20 pr time pr barn.

Barn i alle aldersgrupper kan besøke Adventure Science-området, der ansatte gjør morsomme eksperimenter sammen med barna. Eller de kan være kreative i Imagination Studio, hvor man kan drive med kunst og håndverk.

De eldste barna

Royal Caribbean deler tenåringer i to grupper; 12-14 og 15-17, og deres område er på dekk 15. Her kan ungdommene komme og gå som de vil. For begge gruppene handler det mye om å «henge rundt» og å være sammen med andre på samme alder. The Living Room er for å mingle og å spille Xbox f.eks. Det finnes en ganske stor spillehall her, og et discotek som heter Fuel, som holder åpent til 2 om natten. Det er til en hver tid personale her, men mest for å holde oppsyn. Men de arrangerer noen ganger basketball turneringer, skattejakter og klatring i klatreveggen.


Restauranter ombord Harmony of the Seas

Det er nok av spisesteder ombord på Harmony of the Seas. Noen er inkludert, og andre; spesialrestaurantene må man betale et cover charge for å spise på. Hovedrestauranten, i hvert fall på dagtid er nok Windjammer, som er buffetrestauranten som har fulgt Royal Caribbean sine skip i alle år. Den ligger alltid på toppen av skipene, og nær bassengområdet. Her er det lyst og fint, og alltid mye forskjellig å velge i. Det er noe eget med buffet, for det er alltid spennende å se hva for slags nye, spennende retter, og ikke minst desserter de har satt frem. Restauranten er åpen fra tidlig morgen til sent på kveld, og her kan man også hente te, kaffe, juice og vann når man vil i åpningstiden.

Vi brukte også Central Cafè en del. Spesielt til frokost, for da kan det til tider være litt kaotisk i Windjammer. Et annet godt alternativ er Solarium Cafe. Også veldig hyggelig! Hovedrestauranten i skipet kan man også velge til frokost, lunsj og middag. Her er det a-la-carte. Til middag kan man velge tidlig eller sen bordsetning, eller man kan velge My Time Dining hvor man kan spise når man vil mellom kl. 1800 og 2130. Er man flere som vil spise sammen, så anbefaler vi at dere velger fast bordsetning, så er man i hvert fall sikker på at man slipper å vente på ledig bord til 8 f.eks.

Og så må vi absolutt ikke glemme pizzarestauranten Sorrento’s! Her serveres pizza så å si døgnet rundt. Og dette er vår definitive favoritt på natterstid mellom byturen og sengen 🙂

 

Wonderland

Velkommen til Eventyrland! Restauranten er inspirert av «Alice i Eventyrland» og her er det kokkekunst på høyt nivå, både i smak og utførelse. Åpne menyen og finn ditt element – vind, is, ild, vann, jord og drømmer – hver med et utvalg av små eller delbare fantasier. Be gjerne om å få litt av alt.

Åpent for middag og koster USD 49 per person.

 

Izumi Hibachi and Sushi

Tradisjonelle asiatiske retter som sushi, sashimi, noodles, supper & salater. Hva med å oppleve «Hibachi Experience»? Man sitter samlet rundt en stekeplate hvor kokken står og tilbereder maten. A la carte-meny for sushi – åpent for lunsj & middag. Koster ca. USD 35-40 per person for «Hibachi Experience» – åpen for middag.

64

Foto: RCCL

Jamie’s Italian

Jamie Olivers verdenskjente restaurantkonsept hvor du får servert spennende italienske retter laget etter autentiske oppskrifter. Selvfølgelig får du fersk pasta hver dag.

Åpent for lunsj & middag. USD 20 per person for lunsj og USD 25 per person for middag.

 

Coastal Kitchen

Restauranten er forbeholdt suitegjester & Pinnacle medlemmer. Her får man en blanding av Californias spennende mattradisjoner og klassiske retter fra Middelhavet.

Åpent for frokost, lunsj & middag.

 

Solarium Bistro

Solariumet er mindre og noe roligere sted å spise. De serverer en litt enklere variant av hva du finner i buffetrestauranten. Til frokost kan du få stekt egg og bacon, pølser, frukt & toast. Til lunsj serveres litt sunnere retter, som salater, sandwicher & crepes.

Til middag er Solarium Bistro en betalingsrestaurant hvor du kan få f.eks. lammekoteletter til USD 10 eller hummerhale til USD 15. Ellers har de f.eks. kebab, grillede reker eller biff.

Åpen for frokost, lunsj og middag. A la carte-meny for middag (mot betaling).

 

150 Central Park

Restauranten ligger på Central Park, og serverer en 6-8 retters meny kombinert med passende viner. Menyen endres etter sesongen og består av ferske og unike råvarer fra hele verden.

Åpent for middag. USD 45 (6-retters) eller USD 89 (8-retters) per person.

74

Foto: RCCL

Chops Grille

En av RCCL sine signaturrestauranter som serverer utsøkt biff, sjømat & desserter.

Åpent for middag, koster USD 39 per person.

75

Foto: RCCL

Sabor Modern Mexican

Moderne mexikansk restaurant beliggende på Boardwalk. Serverer utsøkte & velsmakende meksikanske spesialiteter.

A la carte-meny.

76

Foto: RCCL

Johnny Rockets

Hamburgerrestaurant beliggende på Boardwalk. Dekorert i 50-talls stil og her har du egen jukeboks ved hvert bord.

USD 6,95 per person.


 

Spa/treningssenter/Solarium

Solarium er et eget område som går over 3 dekk helt foran i skipet. Her er det en aldersgrense på 16 år. Dette området er delvis dekket av et tak, så det tilbyr både skygge og litt vind. Fantastisk når det blir for varmt i solen. Det er et rolig område, men solsenger og polstrede solstoler. Her er det og en restaurant, men ikke et eget basseng dessverre, men store boblebad.

77

Foto: RCCL

Spa

Resepsjonsområdet på Vitality Spa, drevet at Steiner Leisure, er på dekk 6, ved siden av skipets frisør, mens på dekk 5 ligger de 23 behandlingsrommene (inkludert 4 «par»-rom) og skipets termiske Suite. Den termiske suiten har keramiske solsenger, en infrarød badstue og steamrom, men ingen boblebad eller basseng. Pris på inngang her er 30 USD pr dag, og 20 USD om du har booket en behandling. Man kan kjøpe inngang til hele cruiset til rabattert pris. De har et bredt utvalg av spabehandlinger, inkludert bambus massasje og anti-aldring ansiktsbehandling i tillegg til en rekke medi-spa-behandlinger, inkludert Botox og Restylane-behandlinger.

Hos frisøren tilbyr de klipp, styling, farge og føn, sammen med manikyr og pedikyr og makeup. Og til menn tilbyr de barbering og trimming av skjegg bl.a. priser på massasje starter på rundt $ 119 for en 50-minutters svensk massasje, mens ansiktsbehandlinger koster fra $ 125. Klipp fra $ 59, og manikyr fra $ 45. Daglige spesialiteter er tilgjengelig – sjekk Cruise Compass. Passasjerer som kjøper flere behandlinger kan spare penger på f.eks. «Book tre og få 10 prosent rabatt på første, 20 prosent på andre og 30 prosent på tredje behandling. Men husk at tips på 18 prosent blir lagt til også på alle spa og salong tjenester. Åpningstidene varierer, men generelt er spa åpent fra tidlig om morgenen til rundt 22:00.
Trening/fitness

Treningssenteret ligger på dekk 6, rett bak spa. Her er det god plass, og det er godt utstyrt med en rekke cardio-utstyr som bl.a. tredemøller, ergometersykler, stairclimbers osv. Alle cardio-maskinene har USB og hodetelefonutgang slik at du kan høre på din egen musikk (eller lade enheten) mens du trener. Man kan også bestille spinningtimer, aerobictimer, og selvfølgelig også her det alltid like populære foredraget om «Hvordan få en flatere mage». Spinningklasser koster $ 20, og Yoga og Pilates-økter fra $ 12. Eller hva med en personlig trener? Fra $ 85 per 60-minutters økt. Treningssenteret ombord virker litt mørkere enn på andre skip vi har sett, da det ikke er like mye vinduer her som vi ofte ser andre steder. Åpningstidene er fra 0600 til 2000.

Plasseringen av treningsrommet på skipene i Oasis-klasseskipene er dessverre ikke like fin som på tidligere skipsklasser hvor man kunne løpe på tredemøllen sin mens man nøt en fantastisk utsikt ut vinduer som gikk fra gulv til tak. Her er trimrommet sin plassering ikke lenger helt i fronten av skipet, men kun med runde vinduer på hver side, som gjør at det er mindre dagslys som slipper inn en vi tidligere har sett.

Du finner selvfølgelig også en løpebane på Harmony, og denne ligger veldig godt plassert. Den ligger på dekk 5, i skyggen av dekket over, pluss at livbåtene som henger på hver side gir en fin beskyttelse mot vinden.


Lugarer ombord på Harmony of the Seas

Noe av det beste med Oasis-klassen er alle de forskjellige lugarkategoriene man kan velge i. Det er et enormt utvalg! De har lugarer fra 1 til 14 personer. Noen lugarer har også dør i mellom, for familier som reiser sammen f.eks. Alle lugarene er veldig smakfullt innredd, og med god plassutnyttelse og nok oppbevaringsplass. Og på badet er det som nevnt glassdør i dusjen istedenfor dusjforheng. J  Det er både amerikansk, europeiske og usb-kontakter for strøm/lading. Man må sette kortet sitt i en holder på veggen for å få på strømmen/lyset i lugaren.

Og det er et stort antall forskjellige lugarer. Innvendig lugar, utvendige lugarer, familielugar, balkonglugarer og suiter.

80Innvendig lugar: En vanlig innvendige lugar er 14 kvm, og en stor innvendig er på 16 kvm.
Noen av de store kan du få med virtuell balkong. Da vises det en video på en del av ene veggen, fra gulv til tak, som til en hver tid viser hvordan det ser ut utenfor. Man kan også få med lyden av bølgeskvulp 🙂

Handicaplugarer: Skipets handicaplugarer er store og fine. Vi så en innvendig lugar som var veldig flott. Generelt for handicaplugarene er jo at de selvfølgelig har bredere dører, stor plass i lugaren til å snu en rullestol, sittegrupper med bord, ramper til og fra balkonger og bad med roll-in dusj, grip-barer, nedfellbare dusjbenker, hevet toaletter og senket vask. Lugaren er 24 kvm stor.

 

Utvendig lugar: Utvalget når det kommer til lugarer med vindu er uvanlig stort på Harmony of the Seas. De fleste er ca 16,5 kvm store, og har utsikt mot havet. Men det finnes også de med utsikt mot Boardwalk og Royal Promenade (ca 18 kvm), og mot Central Park (18,5 kvm) . De er med lydisolerte vinduer, så selv om man ser alt som skjer utenfor vinduet sitt, så slipper man lyden.

83

Familielugarene med sjøutsikt er på 25 kvm, og kan huse opp til 6 personer. De utvendige handicaplugarene er ca 24,5 kvm.

Studio: Harmony of the Seas tilbyr to kategorier av studio lugarer; designet for bare én person, innvendig (9,5 kvm) og utvendig lugar (9 kvm). Her er det et smalt garderobeskap, et lite skrivebord og en flatskjerm-TV.

Balkonglugar: Balkonglugarene starter på 17 kvm, og har balkonger som varierer i størrelse fra 4,5 til 7,5 kvm avhengig av hvor de ligger i skipet. Det er alltid 2 stoler og et bord på balkongen. Handicaplugarene her er 25 kvm med 7,5 kvm balkong.

Eller så har man også her balkonglugarer med utsikt over nabolagene. De med balkong mot Boardwalk og Central Park er 17 kvm store med 5 kvm balkong. Man har da utsikt fra balkongen til det som skjer i disse områdene, men man må får ikke det samme privatlivet som på balkongen med sjøutsikt. Her ser man rett over på noe andre, og de ser rett over til deg. Det finnes også handicaplugarer i denne kategorien.

84

Junior Suite: Her kan man bo fra 2 til 5 personer. Juniorsuitene har i grunnene ingen “suite-fordeler”, men er egentlig bare en større balkonglugar, 27 kvm + 7,5 kvm balkong, og med fordeler som bad med badekar/dusj-kombinasjon, og flasker med sjampoo, balsam, lotion og dusjsåpe, og en stort walk-in garderobe.

85

Suite: Suite-gjestene  får en rekke fordeler avhengig av deres lugar-kategori. Harmony of the Seas tilbyr tre klasser i sitt «Royal Suite Class» program: Sea Class, Sky Class og Star Class, fra lavest til høyest. Alle Suite Class passasjerer få tilgang til restauranten Coastal Kitchen for middag, flaskevann , luksuriøse badeprodukter fra f.eks. Hermes, Ferragamo og L’Occitane (avhengig av kategori), badekåper og et kjempeutvalg i puter 🙂

Grand Suites: Disse tilhører Sky-klasse, er 34,5 kvm, med balkong på 10 kvm og kan huse 4 personer. De har separat stue og soverom, samt en liten bar. Oppholdsrommene har to stoler og en sofa (noen som sovesofa), samt et cocktail bord, to sidebord og en flatskjerm-TV. Garderobe til soverommet er i baren, snarere enn faktisk på soverommet. Soverommene har benker med sminkespeil og tunge stoler. Bare ene nattbordet har uttak for lading over natten. Badet har badekar/dusj-kombinasjon, to vasker og store speil som skjuler hyllene. I tillegg kan man få middag i suiten, gratis internettilgang Voom, en en-dagers pass til spa er Thermal rommet, tilgang til Signatur aktiviteter, tilgang til Suites Beach på skipets stopp på private øyer, en velkomstgave og resepsjonstjenester , som gir ting som prioriterte restaurant reservasjoner, teater seter, tilgang til suite soldekket på dekk 17 og prioritert ombordstigning og avreise, inkludert drikkepakke, servering på skipets åtte spesialrestauranter , in-suite cocktail service, gratis minibar, Nespresso kaffemaskin, treningstimer, tips, in-suite filmer osv. Og så må vi ikke glemme butleren! Tilbudet variere som sagt etter hvilket suitenivå man har booket.

 

Royal Family Suite: Denne er i Sky Class, og er på hele 54 kvm og har en 22 kvm balkong. Det er fire slike suiter på Harmony of the Seas, og hver suite har to soverom, to bad, en stor stue, og kan romme opptil 8 personer (minimum 4) fordelt på en sovesofa og nedfellbare senger. Balkongen dekker 2 sider av suiten, og her er det spisebord og stoler, samt to polstrede solsenger.

 

Owner’s Suite: Denne er i Sky Class, og det er 10 slike suiter ombord. De er 52 kvm og har en 22 kvm stor balking med spisebord og 2 polstrede stoler. Inne er det spisebord for 4, en bar, og stue med sofa og lenestoler. Badet har separat badekar og dusj, dobbel vask, toalett og bidet. Hovedsoverommet har et stort klesskap. Man kan bo 4 personer her, hvor 2 sover på sovesofa.

 

Crown Loft Suite: Denne er i Sky Class, og det 29 slike suiter ombord, inkludert en handikapvennlig. Noen av de vender bakover mot sportsdekket, og noen mot sjøen. Denne suiten har 2 etasjer og gulv-til-tak-vindu, og et åpent soverom oppe, og kan huse 4 personer. De er 50 kvm store, med en balkong på 10,5 kvm. Et bad med dusj er plassert i hovedetasjen, mens en andre bad med badekar og dusj er på andre nivå. Stuen i hovedetasjen har en sovesofa, spisestue, bar, bord/skrivebord og lenestoler. Balkonger inkluderer to polstrede lenestoler.

 

Aquatheatre Suite: Denne er i Star Class, og det er 6 slike suiter ombord, og de tar opptil 4 personer. Størrelsen variere fra 56 til 60 kvm avhengig av plasseringen. Balkonger varierer fra 55 til 59 kvm. Passasjerer som bestiller denne kategorien vil ha utsikt over Aquatheatre og Boardwalk nedenfor. De har et separat soverom og stue, som inkluderer en sofa og to stoler, cocktail bord og stor TV. Soverommet har en stor garderobe, TV og eget som inkluderer separat badekar og dusj sammen med en enkel vask.

Aquatheatre Suitene finnes også med 2 soverom, og disse tar opptil 8 personer. Dette er nok en av de fineste boalternativene ombord, og også disse med utsikt over Boardwalk og Aquatheatre . De varierer fra 62 til 76 kvm, og inkluderer to bad, en stor stue med sovesofa, underholdningssenter, spisebord og en flott sittebenk i vinduet. Hovedbadet inneholder badekar og dobbel vask. Balkongene varierer fra 57 til 72 kvm, avhengig av beliggenhet. Balkongen går rundt lugaren og dekker da 2 sider, med utgang både fra stue og hovedsoverommet. På balkongen er det flere solsenger og et spisebord.

 

Sky Loft Suite: Er i Star Class, og det er 2 slike suiter ombord. De er 67 kvm fordelt på  2 etasjer, og har en balkong på ca 38 kvm. Her kan det på 4 personer. På balkongen er det spisebord samt to polstrede solsenger og to polstrede stoler. I stuen er det spisestue med bar, og sovesofa,   det er gulv-til-tak-vinduer. Badet i første etasje har en dobbeldusj. Soverommet i andre etasje har eget bad, og et stort klesskap.

Presidential Family Suite: Denne suiten tilhører Star Class, og denne er det kun en av. Og den er fantastisk! Den er på hele 106 kvm, har 4 soverom og 4 bad, og kan huse hele 14 personer, minimum 8. To av soverommene er “hovedsoverom” med tilknytting til eget bad med badekar/dusj-kombinasjon. De 2 andre badene har kun dusj. Den store stuen inkluderer et spisebord, sovesofa med sjeselong, bord og bar. På den 44 kvm store balkongen er det et langt spisebord med plass 14, en bar og en badestamp.

 

Royal Loft Suite: Denne tilhører Star Class, og er den største suiten på Harmony of the Seas. Den er 141 kvm og har en  balkong på 78 kvm som dekker 2 sider. Denne suiten inneholder to soverom, stor stue og spisestue, et piano og en bar. Hovedsoverommet ligger i andre etasje og har et stort privat bad med bidet, wc, boblebadekar , dusj og dobbel vask. Soverom 2 ligger i første etasje, og det samme gjør bad nummer 2, som har dusj/badekar kombinasjon.Det er store garderobeskap i begge etasjer. Balkongen har et boblebad, polstrede stoler og solsenger, og et spisebord. I The Royal Loft Suite kan det bo seks personer.

 


Diverse informasjon

Wi-Fi tilbys ombord (kalt Voom) og fungerer overaskende bra. Raskt internett er ingen selvfølge på cruiseskip. Med Voom kan man sjekke e-post, Facebook og til og med streame video. Forskjellige internettpakker tilbys, med og uten streaming. Et enkelt dagspass for surfing for en enhet koster USD 19.99, og USD 27,99 hvis du ønsker å streame i tillegg. Kjøper man for flere dager er dagsprisen lavere, og det samme om man kjøper for flere enheter sammen.

Hvordan kle seg ombord? Ombord på skipet på dagtid kan man gå kledd som man selv ønsker. Er været bra går man som regel i shorts og badetøy. Men skal man spise innendørs, så skal man ha på seg noe på overkroppen. Ellers på kveldstid, så kler man seg som man ville gjort om man skulle ut å spise her hjemme. Normalt pent. Det er 2 formelle kvelder på en ukes cruise. På disse kveldene anbefales det å pynte seg litt ekstra. Menn behøver ikke dress, men pen bukse, skjorte og slips bør man ha. For damer så er en pen kjole å anbefale.

Vaskerom: Harmony of the Seas har ikke selvbetjent vaskerom, men du kan betale for vask og rens av klær ombord.


 

Skrevet av Linn og Hanne for Cruise.no

 

Nyttige lenker

Les mer om cruise med Harmony of the Seas på våre nettsider her

Søk & bestill cruise med Harmony of the Seas her

Les om cruise med Royal Caribbean her

Les om cruise i Karibia her

Les om cruise i Middelhavet her

Se gode tilbud og kampanjer med Royal Caribbean her

Kontakt Cruise.no

 

 

En kommentar om “Reisebrev fra Harmony of the Seas på cruise i Middelhavet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s