Reisebrev fra Middelhavscruise med Queen Victoria

Reisebrev fra 7 netters Middelhavscruise med Cunards Queen Victoria fra Athen til Venezia 3. – 10. september 2016.

queen-victoria-3-september-2016-076

Om Cunard

Cunard er et engelsk rederi som består av tre, klassiske skip: Queen Victoria, Queen Elizabeth og Queen Mary 2. Med røtter 176 år tilbake i tid, er sannsynligvis Cunard verdens mest berømte rederi. Eventyret startet i 1840 da Sir Samuel Cunard dro sjøveien over Atlanteren for å levere post. I dag er Cunard det eneste rederiet i verden som går i fast linjetrafikk mellom England og USA (transatlantisk cruise med Queen Mary 2).

Hvem passer Cunard for? Cunard passer par og enslige i alle aldre som setter pris på kvalitet, komfort, høyt servicenivå samt stil og tradisjon i britisk ånd. Du kan lese mer om Cunard på Cruise.no sine nettsider her.

Om Queen Victoria

  • Tonnasje: 90.000
  • Lengde: 293 meter
  • Passasjerkapasitet: 1.990 (basert på to personer i hver lugar)
  • Mannskap: 981
  • Byggår: 2007
  • Registreringsland: Bermuda

Du kan lese mer om Queen Victoria her.

queen_victoria_aerial_7

Foto: Cunard


Cruise fra Athen (Pireus) til Venezia

Vi fløy med KLM via Amsterdam til Athen. Fungerte veldig greit. Alt var i rute, god service om bord, og mat og drikke var inkludert.

På flyplassen i Athen stod det store taxi med lister med fast pris inn til Athen. Prisen var 125 Euro og det tok ca. 30 minutter å kjøre inn til vårt hotell som lå i den gamle bydelen Plaka, og hotellet hadde samme navn.

Hotellet var relativt enkelt, men veldig rent og fint. Knallfin beliggenhet med ca. 20 minutter å gå til Akropolis og takterrasse med fantastisk utsikt over hele byen. Rett utenfor var det mange hyggelige tavernaer og restauranter. Dette var et godt hotell til en fornuftig pris. Kan virkelig anbefales hvis man ikke må ha luksus.

2

3

Dag to startet med en god frokost på hotellet og en hyggelig spasertur opp til Akropolis.

45

Kl. 12.00 startet innsjekkingen på skipet. Vi hadde avtalt med taxisjåføren fra dagen før at han skal hente oss kl. 11:45. Han var presis og vi hadde avtalt en pris på 100 Euro. Kjøreturen fra Athen sentrum til cruisehavnen i Pireus tok ca. 30 minutter. Vel framme på havnen var det bare å levere koffertene våre og gå til innsjekking. Vi, som var så heldige å ha booket Queens Grill, slapp å stå i kø, men vi så at køen gikk fort for de som har vanlig innsjekking. Det hele var veldig velorganisert.

1


Bo som en dronning i Queens Grill

Vel ombord var det en fryd å komme inn på lugaren vår – en Queens Grill Suite med «walk-in closet», boblebad, separat toalett, balkong med solsenger, sittegruppe og skrivepult. Her har man alt man trenger. Champagne stod klar i vinkjølere. Jordbær og kanapeer lå også klart, og butleren vår ønsket oss velkommen ombord.

6

Når man bor i en av Cunards Queens Grill-suiter, spiser man i en egen restaurant, og suitene har en koselig liten uteavdeling hvor vi valgte å spise frokost og lunsj nesten hver dag. Nydelig mat og god service. Allerede første dagen husket alle navnene våre. Ganske imponerende. 7

Queens Grill-gjester har også et eget soldekk med med herlige, tykke madrasser på solsengene. Kelnerne her serverte oss kaffe, frukt, is og sandwicher i løpet av dagen, og på ettermiddagen fikk vi Afternoon Tea. Hvis man orker å forlate den deilige solsengen, kan man også gå ned og nyte Afternoon Tea i Queens Room på dekk 2. Dette er en opplevelse man bør unne seg! Nydelig bakgrunnsmusikk, kelnere med hvite hansker som serverer de deiligste kaker og sandwicher. Erkebritisk og veldig stilig.

8

Afternoon Tea serveres hver ettermiddag


Klassiske skip og britisk atmosfære

Queen Victoria er et helt praktfullt skip. Det er så god plass overalt. Det er rent og velholdt. Servicen er helt topp – både i vår private avdeling og på resten av skipet.

Showene på kveldstid var underholdende og av bra kvalitet. Det er så mange ulike steder med underholdning og musikk, så vi opplevde det aldri som overfylt, og vi stod aldri i kø.

9

Atriet ombord på Queen Victoria

På dagtid var det danseklasser og hver kveld spilte et 8-manns storband opp til Ballrom Dancing. Egne danseverter var på plass, klare til å engasjere de damene som ønsket en svingom. Veldig britisk og veldig gøy. Synes man dette blir litt stivt, er det full disco i nattklubben på dekk 10.

Skipet har alt man kan ønske deg fra bibliotek, butikker, kasino, treningsstudio, spaavdeling, gratis barne- og ungdomsklubb, paddeltennisbane, shuffleboard, en liten driving range, to bassengområder med boblebad, vinterhage, flere restauranter samt store, romlige soldekk og fellesområder.

10

Afteroon Tea kan virkelig anbefales!

De ulike lugarkategoriene ombord på Queen Victoria er tilpasset enhver smak og lommebok. Velger man Princess Grill eller Queens Grill, har man eget soldekk og egen restaurant. I Queens Grill-suitene har man også egen butler og gratis minibar på rommet.

Både mat og service var av svært høy kvalitet på Queen Victoria. Det kan lønne seg å kjøpe vinpakke og her hjelper sommelieren deg med gode råd.

11


Opplev mange steder uten å pakke ut av kofferten mer enn én gang!

En av tingene som er herlig med cruise, er at man slipper å pakke kofferten – selv om man er innom flere steder underveis. I løpet av uken stoppet skipet på Santorini, Katakolon, Saranda i Albania, før vi endte opp i Venezia. Cunard tilbyr mange utfluktsalternativer på alle destinasjonene, hvis man ønsker å være med på dette. Det ble mange fine reiseopplevelser i løpet av en uke, i tillegg til to avslappende dager ombord.

121314


Siste stoppested: Venezia

Siste natten lå skipet i Venezia, og innseilingen hit var en opplevelse. Venezia er en av verdens vakreste byer, så her er det flott å ha litt god tid.

1516

Alle gode ting kommer til en ende, og når man skal av skipet får man god informasjon. Koffertene må settes utenfor lugardøren senest klokken 23.00 kvelden i forveien, merket med koffertmerkelappene vi har fått. Dagen etter må man ut av lugaren kl. 08.00. Da kan man gå og spise en deilig frokost i restauranten før man forlater skipet og henter sin bagasje inne på land. En like velorganisert prosedyre som da vi kom om bord.

17

Det har vært en fantastisk uke ombord på et av de flotteste cruiseskipene i verden, og jeg håper det ikke blir lenge til neste gang jeg får muligheten til å seile med Cunard igjen.

18

Skrevet av Cathrine Conradi for Cruise.no


Nyttige lenker

Les mer om Cunard og Queen Victoria her

Les om cruise i Middelhavet her

Finn og bestill ditt cruise med Cunard her

Se våre gode tilbud med Cunard her

Kontakt oss i Cruise.no

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s