Galápagos-cruise med Celebrity Xpedition

To av våre kunder var på Galápagos-cruise med Celebrity Cruises høsten 2015, og vi har vært så heldige å få lov til å dele deres reiseopplevelser i vår blogg.


Vi var med på en kjempespennende tur med Celebrity Cruises til Sør-Amerika. Vi valgte en totalpakke på 18 dager gjennom rederiet – en pakke som inkluderte fly fra Oslo til Quito (Ecuador) og retur fra Lima (Peru), Galápagos-cruise med Celebrity Xpedition og et veldig spennende landopplegg i Ecuador og Peru. Celebrity Cruises organiserte alt fra Gardermoen til vi var hjemme igjen på Gardermoen. Vi valgte dette opplegget da turen gikk til land og steder som ikke akkurat er de typiske turistdestinasjoner, og vi ønsket en totalpakke uten bekymringer.

celebrity-explorer

Alle foto: Knut og Kristin Korsell


Første stopp: Quito, Ecuador

Vi fløy via Amsterdam, og derfra rett til Quito hvor vi bodde på et meget bra Marriott-hotell. Vi var på egenhånd første dagen i Quito, da vi reiste dit en dag tidligere. Denne dagen brukte vi til å oppleve byen og ta taubanen opp til Rucu Pichinca, som var på 4.100 meter over havet. Her merket vi høyden godt, men det var en fantastisk utsikt over Quito. Vi var en gruppe på 12 personer som hadde valgt det samme opplegget, og vi ble godt spleiset sammen de 16 neste dagene vi var sammen i Equador og Peru.

quito-park


Endelig framme på Galápagosøyene

Reisen fra Quito til Galápagos var på litt over 2 timer rett ut i Stillehavet. Her skulle vi, sammen med 80 andre gjester, være med Celebrity Xpedition på cruise til en rekke av Galápagosøyene.

expedition-grill-2

 


God service, nydelig mat og fantastisk dyreliv

Vi hadde utflukt hver formiddag og hver ettermiddag, så når kvelden kom var vi ikke sent oppe, men sovnet tidlig og godt.  Alle utfluktene startet med en RIB-tur for å kunne komme i land. Det var utrolig å oppleve dyrelivet, mange merkelige dyr, som hverken var redde oss eller hverandre… Vi kunne faktisk nesten tråkke på dem! Celebrity Xpedition hadde et mannskap hvor alle var fra Ecuador, de var alle meget vennlige og serviceorienterte. Siden det kun var ca 150 mennesker ombord – inklusive personalet, ble det en intim stemning… Alle kjente alle etter kort tid.

landgagn-pa-oy-1

sel-og-ogler-1

 

Landskapet på Galápagos


Cusco og Machu Picchu (Peru)

Etter cruiset var Peru neste stoppested, vi skulle bo i Cusco, inkaenes hovedstad på 3.400 m.o.h. Der bodde vi på et flere hundre år gammelt kloster, som nå var et av de fineste hotellene i Peru. Vi merket høyden godt, men i skapet var det en liten trykkflaske med surstoff, som kunne være til god hjelp. Vi ble anbefalt coca-te av hotellet, en te som skulle hjelpe mot høyden (dette var inkamedisin). Inkakulturen var det fantastisk å oppleve, som en annen planet.

Høydepunktet, sammen med Galápagos, var dagen vi skulle besøke Machu Picchu (inkaenes tapte by). Først en fantastisk togtur fra Cusco til Urubambadalen med Hiram Bingham-toget, i 1920-tallets Orient Express-stil med servering av champagne og full middag på vei hjem til Cusco.

endestasjon-for-toget-ved-foten-av-machu-pichubaren-i-toget-1

 

Machu Picchu vil vi aldri glemme, vi var veldig heldige, med topp vær og god utsikt. Inka-byggverkene er utrolige, og ikke minst størrelsen av hele området med mange forskjellige bygninger i håndhugget stein. Mange tusen mennesker var med på å bygge Machu Picchu, det var nok ikke akkurat offentlig arbeidstilsyn på den tiden.

utsikt-byggverk

 


Siste stopp før hjemreise: Lima (Peru)

 

En fantastisk tur, vi var slitne siste dagen i Lima før reisen hjem, men det er slik det skal være. Det var en opplevelsesrik tur som ga minner vi aldri vil glemme.

Tusen takk til Kristin og Knut for å ville dele sine opplevelser med Cruise.no 🙂

Tekst og bilder: Kristin og Knut Korsell.


 

Nyttige lenker

Les mer om Celebrity Xpedition her

Finn cruise til Galápagos med Celebrity Cruises her

Les mer om Celebrity Cruises her

Les om cruise til Sør-Amerika her

Se våre tilbud og kampanjer med Celebrity Cruises

Kontakt Cruise.no for pristilbud/mer informasjon

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s