Reisebrev fra Carnival Horizon

God start/strikkepinner på fly

Turen startet med verdens beste service på Flytoget på vei til Gardermoen lenge før sola stod opp. Men sola var på flytoget den; i form av en herlig serviceinnstilt dame. Jeg satt og strikket, og hun stoppet for å se hva jeg strikket. Jeg uttrykte min bekymring for om jeg kom til å få med meg strikkepinnene inn på flyet, og hun sa «vent litt», og forsvant. Hun kom tilbake og sa at hun hadde spurt noen flyvertinner på toget som sa det burde gå bra, da de stadig så folk som strikket på flyene. Litt senere kom hun tilbake igjen, og da hadde hun spurt to vektere på toget, som hadde svart at «I følge paragraf 5 så kan man det». Fantastisk dame = en fantastisk start! 🙂

Flyet gikk fra Oslo Lufthavn Gardermoen kl 0700, som det skulle, og landet kl. 1010 i Barcelona. Siden dette var en studietur for agenter,  fikk vi egen transfer fra flyplassen i Barcelona til skipet. Men denne kom ikke før kl 1200, så det var jo ikke en drømmeløsning. Da bussen dukket opp, traff jeg romvenninnen min for første gang, en hyggelig dame fra Finland. Vi tok transfer sammen til skipet, som lå ytterst på havnen, og var mindre enn jeg hadde sett for meg.


Carnival Horizon

Carnival Horizon er på 133 500 bruttotonn, 324 meter lang, tar 3 936 passasjerer og har et mannskap på 1 450. Horizon er det andre skipet i Carnivals Vista-klasse, etter Carnival Vista som kom i 2016. Skipet er nå Carnival sitt 25. skip, og rederiet har til sammen ca 4,5 millioner cruisegjester pr år, og er størst på cruise i Karibia.

 

 

Innsjekking på skipet gikk superfort, nesten litt for fort, for de var så effektive at de nesten ble litt masete der de husjet oss igjennom køen. På en cruisereise med Carnival Cruise Line må alle ha utført online innsjekking for å få billetter, så det er ikke så rart det gikk fort. De sjekket kun passet vårt, og istedenfor å ta det obligatoriske bildet de tar av oss når vi sjekker inn, så tok de bilde av passbildet. Det fungerte like bra. Kredittkort hadde jeg allerede registrert online, men jeg reagerte litt på at de ikke sjekket kortet fysisk. Men jeg tror forklaringen er at de trekker 200 USD på kortet når man sjekker inn, så da ser de jo at belastningen på kortet var ok. Om man bruker mer enn disse 200 USD om bord, så belaster de underveis. Om man ikke har brukt opp pengene i løpet av cruiset så får man de tilbake, bortsett fra om det er mindre enn 10 USD igjen. Og her er en fin sak! Disse resterende dollarene går til et fond til St Jude Children’s Research Hospital, om man ikke krever de tilbake. Carnival Cruise Line har et stort samarbeid med dette barnesykehuset i Memphis, Tennessee, som behandler barn med kreft og andre livstruende sykdommer. Samarbeidet begynte i 2010, og Carnival Cruise Line har samlet inn mer enn 13 millioner dollar på forskjellige aktiviteter. Familiene som har barn til behandling her får ikke regning på hverken behandlingen, reise, overnatting eller mat i forbindelse med oppholdet sitt. Fantastisk!

Og dette samarbeidet har blitt til mer på Carnival Horizon. Barna har gitt noe tilbake. 😊 Noe av det første som møter oss når vi kommer om bord er en 3-etasjer høy LED-skjerm laget som en søyle, med bilder som er i bevegelse og skiftes ut. Disse bildene er laget av barna på St Jude Children’s Research Hospital, og det er over 100 bilder til sammen. De tilpasses tid på døgnet, havner og eventuelle anledninger om bord, og er et fantastisk skue i skipets atrium. Det er en tilsvarende søyle i kasinobaren, og denne er 2 etasjer høy.

3

Da vi kom om bord kl 1300, var ikke lugaren vår klar på enda 30 minutter, så vi gikk i buffetrestauranten og spiste litt. Lugarene skal være klare kl 1330 for vanlige gjester, og for Diamond og Platinum-gjestene skal de være klare kl 1145. Bagasjen som vi leverte fra oss ved innsjekking var ikke kommet enda. Bagasjen skal være på lugaren senest kl 1900. Noe sent om man har tidlig bordsetning og vil skifte til middag?! Nå kom min i god tid før det, men det er viktig å være klar over at det kan bli en stund til du ser kofferten din igjen etter at du har gitt den fra deg ved innsjekking. Så husk å pakke det du trenger innen den tid i håndbagasjen.

På vei til buffetrestauranten oppdaget vi en ny vri på heisen som jeg synes var veldig smart. Det er kun etasjepanel utenfor heisen, og man trykker på hvilken etasje man skal til, og da kommer det opp en bokstav, f.eks. V. Da må man ta heis V for å komme dit man skal. På denne måten slipper alle heiser å stoppe i alle etasjer. Veldig smart! Og veldig morsomt også, for det var full forvirring blant de som ikke skjønte dette, og litt desperat lette etter etasjepanelet inne i heisen, pluss at de stod fortvilet inne i en heis som aldri stoppet i den etasjen de skulle til.  Stygt å le av andres fortvilelse kanskje, men jeg så humoren i det jeg da… Om disse heisene fungerte i praksis? Usikker, for det var ofte bare en heis som gikk til 5 etasjer mens de andre stod. Jaja…

4

Buffetrestauranten heter Lido Marketplace og ligger bak på dekk 10. Den er som de fleste andre buffetrestauranter på store skip. En lang restaurant med bord mot store panoramavinduer på hver side, og forskjellige buffetstasjoner i midten. Maten var den samme på alle stasjonene til frokost, og det samme til lunsj, så helt ærlig så var den ikke så veldig spennende dessverre. Lite variasjon. Men mat fikk vi!

5

6

Det er flere drikkestasjoner her hvor man kan hente iste, lemonade, vann og kaffe gratis. Det er også en softis/yoghurtis-maskin her hvor man kan hente is 24 timer i døgnet, også inkludert i cruiseprisen. Øl får man også, men denne er ikke inkludert dessverre.7

Etter litt mat var lugaren klar. Vi gikk ned og inspiserte den. Vi hadde en utvendig lugar, og av typen Family-lugar, så den hadde 2 bad; et med dusj og do, og det andre med badekar. Veldig smart løsning om man er en familie på 4 eller 5. Og i tillegg var det til min store overraskelse nok hengere i skapet!

8

Så gikk vi på omvisning i spaet som stod annonsert på dagsprogrammet i lugaren vår. Det var flere tidspunkt i løpet av første dagen om bord. Det visste seg vel fort at dette var et salgstriks for å få folk til å booke timer. Det var en kjapp gjennomgang hvor vi gikk fra behandlingsrom til behandlingsrom hvor  hver og en ansatt fortalte om hvilke behandlinger de tilbød, og alle avsluttet med en oppfordring om å booke time der og da, for da fikk de tilbudspris som kun gjaldt på ombordstigningsdagen. Flott om man vet at man skal kjøpe disse behandlingene uansett, for man kan spare fra 19 til 100 USD, og for oss som ikke kjøpte noe var det likevel en fin oversikt over hva de tilbyr. Og her tilbys f.eks. massasje med både hender, varme stener og bambusstenger, tannbleking, hodemassasje, hårfarging og klipping, cellulitt-behandling, akupunktur, ansiktsbehandlinger og aromaspa m.m.

I tillegg så er det selvfølgelig et treningsrom som er gratis å bruke, og det er også tilgang til termalområdet.

9

Så var det tid for den obligatoriske sikkerhetsøvelsen om bord. Vi må da møte ved vår oppgitte møteplass ved en nødsituasjon. Hvor man skal møte står på innsiden av døren på hver lugar. Møteplassen vår var på nederste plan i buffetrestauranten, så vi gikk dit. Vi slapp å ha med vesten denne gang, og det er litt behagelig når man er så mange mennesker. Men mange mennesker var noe av problemet på denne øvelsen, for de ansatte skannet kortet vårt når vi gikk inn på denne møteplassen, for å telle at ingen manglet. Mangler noen gjør det vel alltid, men det var litt spesielt at det var 15 personer for mye der, som egentlig hadde sin møteplass et annet sted. Jeg synes det var litt spesielt at denne scanningen ikke ga beskjed om det med en gang. Det burde de vel kanskje gjøre noe med! De som går feil bør jo få beskjed om dette med en gang, når de ikke skjønner det selv?!

10

Etter sikkerhetsøvelsen var det Sail Away Party ute på dekk. Det var ikke så spennende, men det var veldig høy musikk! Det var det i grunnen alltid rundt hovedbassenget på midten av skipet. Litt slitsom om man lå på hver sin solseng for å snakke sammen, for da måtte man nesten rope. Heldigvis finnes det flere steder om bord hvor man finner solsenger, så det er fullt mulig å velge roligere steder.

Vi tok en drink i RedFrog Rum bar som er ved hovedbassenget, og så gikk vi ned i lugaren og pakket ut klærne våre, for nå var kofferten på plass.

11

Etter litt rydding og skifting var det på tide å møte de andre agentene som var i vårt følge, så vi møttes alle sammen i Alchemy Bar. Det var en veldig hyggelig gjeng med agenter fra, Sverige, Danmark, Finland, Østerrike, Tjekkia, Slovakia og Tyskland. Jeg var den eneste fra Norge.12

Så var det middagstid. Vi hadde bord i hovedrestauranten Meridian Restaurant, og vi hadde sen bordsetning som var kl 2015. Tidlig bordsetning er kl 1800. I tillegg finnes det en åpen som er mellom kl 1730 og 2130. Det er 2 hovedrestauranter om bord, og den andre heter Reflection Restaurant.

13

Etter middag var det Ladies Night på Limelight Disco, men det var ikke så veldig artig, så vi flyttet oss videre til Havana bar. Og der var det utrolig moro! Det var masse mennesker fra forskjellige steder i America og Sør-Amerika om bord på denne seilingen, og de danset til alle de fine latinosangene bandet spilte. Det var rett og slett topp stemning, og en fin avslutning på dag 1.

14


Dag 2 på cruise med Carnival Horizon

Frokosten i buffetrestauranten Lido Marketplace var ikke noe spektakulært, men alt det vanlige var å finne; som frokostblandinger, yoghurt, frukt, små pølser, egg, bacon og eggerøre laget på pulver (dessverre). MEN; de hadde Eggs Benedict, så det holdt for meg.

Etter en liten agentsamling med Carnival, som varte i ca. 30 minutter, gikk romvenninnen min i treningsrommet, og siden ikke det akkurat er en av mine favorittsysler, tok jeg noen timer rundt på skipet med kameraet mitt istedenfor.

15

Det viste seg at det ikke var alle som trente i treningsrommet. I atriet var det felles morgentrening. En litt artig sak fordi det var moro for oss andre å se folk usjenert utøve treningen sin så godt de kunne, men det store minuset var at det lå en litt tung luft og lukt av varme mennesker i hele atriet da man kom forbi. Det ble noe innestengt, kan du si.

Sports-/aktivitetsdekk

Jeg bestemte meg fort for å få litt frisk luft istedenfor, og gikk ut på dekk. Første stopp var Dr. Seuss WaterWorks. Denne vannparken er et resultat av et nært samarbeid mellom Carnival Cruise Line og Dr. Seuss Enterprises. Det er et ganske stort badeland som passer for både store og små.

15

16

Carnival Horizon har store uteområder. Og i tillegg til god plass for soling og spising, er det stor plass for aktiviteter. Hovedattraksjonen er nok Sky Ride, men i tillegg til denne finnes det en klatrepark, 9-hulls minigolfbane, biljard, bordtennis, shuffelboard, utendørs fitnessområde, basket-/volleyballbane m.m.

1718

Promenadedekket

Dette skipet har som flere andre nye skip laget et promenadedekk lenger ned i skipet. På Carnival Horizon er det på dekk 5, samme dekk som de fleste barene og restaurantene befinner seg. Da kan man sitte her ute å spise, og det er jeg veldig fan av. Beste stedet å spise på et skip er ute synes jeg.

Og man kan og sole seg her. Og her er det stille og fredelig. I hvert fall på dagtid.

19

20


Barer og spisesteder om bord på Carnival Horizon

21

Ocean Plaza er en liten kafé hvor man kan få frokost mellom kl. 0630 og 0930 og lunsj senere på dagen.

Java Blue er skipets kake- og kaffebar. Her er det mye som frister! Og et viktig sted om man er glad i kaffe, for den dispenserkaffen de serverer i automatene på skipet er jo ikke kaffe egentlig.

2223

Reflection Restaurant er en av 2 hovedrestauranter om bord.

72

Litt om spesialrestaurantene

Men det er mange spesialrestauranter om bord, så det finnes absolutt muligheter for å få veldig god mat. Disse er ikke inkludert, men man må betale fra 15 USD for å spise her – som jo ikke er noe å si på for en middag! Jeg anbefaler alle å prøve minst én av spesialrestaurantene, og helst flere av dem, når man er på cruise. Maten er som sagt bedre, både i smak og opplevelse. Og jeg er gledelig overrasket over de lave prisene Carnival har i disse restaurantene.

Seafood Shack er en sjømatrestaurant ved bassengområdet bak på skipet. Her kan man bestille småretter av sjømat.

Sjømat

Guy’s Pig and Anchor BBQ

Dette er en 138 seters restaurant med både inne- og uteservering. Guy’s Pig and Anchor BBQ er skipets grillrestaurant med eget røkeri og bryggeri om bord på skipet. Her brygger de 4 forskjellige typer øl, og de jeg smakte på var veldig gode i hvert fall. Et hyggelig sted med tøff innredning og live countrymusikk. Jeg sier som Toby Keith: «I LOVE THIS BAR»! 🙂

24

25

Fahrenheit 555 Steakhouse

Her serveres selvfølgelig biff tilberedt etter eget ønske, men restauranten har også et godt utvalg sjømat. Og så kan man toppe det hele med et stort utvalg utsøkte viner til. Restauranten er åpen kun til middag kl. 1730 – 2130, og koster 35 USD.

26

Bonsai Teppanyaki

Dette er første gang Carnival Cruise Line har Teppanyaki-restaurant om bord på et av sine skip. Konseptet er veldig populært, og finnes hos mange rederier fra før. Her er det 2 stasjoner på 8 seter hvor gjestene sitter rundt kokken så man virkelig får med seg kokkeferdighetene under tilberedningen. Mat og show på en gang kan man si. Her tilberedes kjøtt, tofu, fisk, reker og hummer bl.a. Prisen er 25 – 30 USD. Det er vanskelig å få plass her, så vi anbefaler at man forhåndsreserverer denne restauranten.

27

Rett utenfor Teppanyaki-restauranten er Bonsai Sushi som serverer sushi og sashimi selvfølgelig, samt kjøtt, kylling, supper og forskjellige typer ruller og «Sushi ships».

28

Gratis lunsj på spesialrestaurant

En veldig positiv ting som jeg ikke har opplevd på noen av de andre store cruiseskipene er at i hvert fall 2 av spesialrestaurantene er åpne og ikke minst GRATIS til lunsj, mellom kl 1200 og 1400. Dette gjelder Cucina del Capitano (italiensk) og Ji Ji Asian Kitchen, som er en mongolsk restaurant. Det er viktig å få med seg, for maten på spesialrestaurantene er bedre enn rundt på skipet generelt. Og ikke minst så er det mye roligere og hyggeligere å sitte her til lunsj enn i buffetrestauranten.

Vi spiste lunsj i Cucina del Capitano. 4 agenter som heter neste akkurat det samme, og alle 4 spiste vi lunsj sammen. Så vi var da meg; som heter Hanne, min romkamerat fra Finland som heter Anna, Hana fra Tsjekkia og Anna fra Slovakia. Når man bestiller mat her, så fungerer det på den måten at man setter sammen retten ved å krysse av for type pasta, type kjøtt eller reker, type saus, og forskjellig annet tilbehør man vil ha. Som på Big Horn Steakhouse her hjemme. Og for å vite hvem som skal ha hva, måtte vi skrive navnet vårt på bestillingskortet. På vårt bord ble dette en liten utfordring for servitøren kan man si… Men da maten kom, så fikk vi det vi skulle ha vi, etter litt forvirring og mye latter. Jeg spiste spagetti med reker i Alfredo-saus. Det var supergodt!!

29

Vi så det var Afternoon Tea om bord, så vi gikk for å teste det. Men det var ikke helt det vi hadde sett for oss. For det første så var det kun én type te å velge i, som da var i to varianter; med eller uten koffein. Og når teen var servert, kom kelnerne med brett med kaker på, og ga oss så store stykker at det var umulig å smake på litt av hvert, for det orket man ikke. Og det var hverken hvite hansker eller sandwicher, som f.eks. på Cunard. Dette var det svært lite stil over dessverre. Heller litt masete.

3031


Shopping om bord

Shoppingen om bord var ok, men ingen stor opplevelse. De har fått en litt større avdeling med Victoria’s Secret på dette skipet, og de selger parfyme, vesker, klokker og smykker som på andre skip, men butikkområdet var absolutt ikke en prangende del av promenadedekket. Butikkene var små, og utvalget var det samme synes jeg. Men det er så man kan gå og kikke litt i hvert fall, og man finner nok et og annet som frister.

32

Cherry on Top er en kombinert godteributikk og isbar med ikke mindre enn 120 forskjellige smågodtvarianter. Jeg kjøpte is her. Den laget de på en ny måte for meg ihvertfall.  😃 Du plukket ut hva slags is/smak man ville ha, pluss alle de ingrediensene du ville ha med, som f.eks. Mini-Marshmallows, peanøtter, sjokolade, karamell osv, og så la de alt i en haug på et brett, blandet det sammen, puttet det i en kopp og tok på krem og saus. Godt ble det!

33

34


Carnival Cruise Line – The FUN ships

FUN må være Carnival Cruise Lines favorittord. Det skal være gøy på skipet og gøy på land. Her er bilder fra informasjonsmøte om utfluktene man kan være med på underveis, samt litt praktisk info om rederiets app.

35

For å få en god oversikt over hva som foregår om bord, kan man laste ned Carnival Hub-app’en. Her kan man se program over alle dagens aktiviteter, lese om og bestille utflukter, sjekke kontoen/forbruket ditt om bord, chatte med andre passasjerer (dette koster 5 USD i tillegg), sjekke restaurantenes menyer, se seilingsrute, vær og dekksplan.

Om man vil sjekke forbruket sitt om bord uten app’en, så finnes det maskiner om bord man kan sjekke dette på; en ved Guest Service på dekk 3 og en utenfor Fun Shop på dekk 5.

36

IMAX Cinema er skipets kino. Det er en stor kinosal med et lerret som er nesten like bredt som skipet, og nesten 3 dekk høyt. Her vises det dokumentarer som varer ca. 1 time (pris 5,50 USD) og vanlige filmer (pris 12.95 USD pr voksen og 9.95 USD pr barn).

37

Thrill Theater er en 4D-kino som viser filmer i 3 forskjellige «levels». Veldig moro!

Punchliner Comedy Club er også et morsomt sted å være. Vi synes i hvert fall det var veldig bra. Komikeren vi så var veldig god på etterligninger bl.a., og i og med at det var mye filmstjerner han etterlignet, så kunne også vi kjenne dette igjen, ikke bare amerikanerne.

38


Områder for barn

Det er 3 barneklubber om bord, fordelt på 3 aldersgrupper:

  • Camp Ocean er barneklubben for barn fra 2 til 11 år. De deles opp i 3 forskjellige avdelinger; Penguins for 2 – 5 år, Stingreys for 6 – 8 år og Sharks for 9 – 11 år. Aktiviteter som kunst og håndverk, spill, filmer, dansing, TV-spill og diverse leker er tilpasset alderen til barna. Og når det er lunsjtid får de selvfølgelig velge fra sin egen meny.
  • Circle C er for barn 12 – 14 år. Her kan de komme og slappe av, treffe nye venner, og bli med på arrangementer som dansefester, skattejakt, spill, kunst og håndverk, utendørs kino med mer.
  • Club O2 er for de eldste barna på 15 – 17 år. Her kan de spille spill, være med på filmkvelder, disco, karaoke, sportsarrangementer osv.

 

3940

I tillegg er det et spillrom som er åpent for alle. Det koster penger å spille spillene her.

41


Serenity – forbeholdt voksne gjester

Det er også områder kun for de voksne. Serenity ligger på toppen foran i skipet, og det er 21 års aldersgrense. Her kan man nyte stillheten, en drink fra baren, slappe av i flotte solsenger både for en eller flere personer. På sjødager holder de også en flott salatbar åpen til lunsj, med sunn og god mat. Et godt sted å være om man blir lei av «all the fun».

Til og med de som jobber om bord har sitt eget område, med eget boblebad. På dette skipet jobbet det 66 forskjellige nasjonaliteter.

43

Min favoritt om bord på skipet var dekoreringen som er gjort med bilder tatt av den særdeles dyktige fotografen Radu Ursu. Bildene hans var en stor del av dekorasjonen om bord, både i trappeoppgangene og andre steder på skipet.

73

Foto: Radu Ursu

74

Foto: Radu Ursu


Formell aften om bord på Carnival Cruise Line

Så var det formell aften. Det vil si at de oppfordrer alle til å pynte seg litt ekstra denne kvelden. Det er en slik kveld på alle seilinger som er 6 netter eller mer. Det var samling i atriumet for Captains toast, så vi gikk dit. Det var mange mennesker der, men kapteinen kom jo aldri, så vi fant noen andre kjekke menn i uniform som vi tok bilder av, før vi gikk videre til kveldens show.

444546

Så var det mat igjen, da…

47

Vi hadde som sagt fast bordsetning, og dermed også samme kelner hver dag. Og det var vi glade for, for han var jo en riktig sjarmør som for enkelhets skyld kalte oss alle for Anna. 😊

48

«Anna», vår faste kelner og «Anna».

Etter middag var det drinker i pianobaren hvor Eden spilte opp til allsang. En flink og karismatisk pianist. God stemning!
49
Etter en snartur innom Limelight nattklubb hvor det var Latino Night, avsluttet jeg med en liten runde på skipet før det var natta for min del.

50


Dag 3

Vi spiste frokost i buffetrestauranten igjen. Vi hadde en plan om å prøve et annet sted i dag, men vi våknet for sent. Man kan spise frokost i Meridian Restaurant fra 0630 til 0830, Ocean Plaza fra 0630 til 0930, men da vi ikke var ute av lugaren før kl 0930, så var det andre alternativet som var åpent BlueIguana Cantina, som serverer taco, fajitas, og den slags. Det var ikke helt vår type frokost, så Eggs Benedict vant.

Etter frokost var det ut i Sardinia. Gratis shuttlebuss, selv om det var veldig kort vei til sentrum. Men vi visste ikke da at vi MÅTTE ta shuttlebuss. Det fant vi ut på en litt kjedelig måte på retur. Ikke visste vi hvor vi skulle gå for å se byen heller, men det er turistinformasjon ved busstoppet, så vi spurte der, og fikk et kart som damen tegnet flotte ringer og piler på, og så gikk vi. Cagliari er en by med blanding av nytt og gammelt. Noe er slitt og kunne kanskje trenge litt oppussing, men alt i alt ga det lille vi rakk å se av byen oss et klart inntrykk av en veldig hyggelig by. Vi gikk i den gamle bydelen, så trange koselige gater, og vi fant også en fin gågate med masse fine butikker.

7576

Skipet skulle seile 1500, og siste shuttlebuss gikk 1400. Men det var så kort å gå til skipet, så vi tenkte vi skulle gå. Men det viste seg å ikke være lov. Man fikk ikke gå inne på havneområdet, så det eneste alternativet var shuttelbussen. Sammen med alle de reisende på vårt skip, OG MSC Divina, så var køen superlang. Det tok 45 minutter før vi var på bussen, og da var vi heldige, for køen vokste fort bak oss mens vi stod der og ventet. Det var det komplette KAOS, og stemningen i køen var veldig dårlig. Dette må de forbedre, eller så gidder ikke folk å gå i land i Cagliari.

51

Tilbake på skipet var det på tide med mat igjen, og vi var blitt anbefalt å prøve skipets burger på Guy’s Burger Joint som er ved hovedbassenget. Og den var absolutt verdt å prøve. Veldig god var den!

52

Jeg måtte forsøke meg på fajitas fra naborestauranten BlueIguana Cantina også, og det og var godt. Litt sterkere enn vi er vant til her hjemme, og det passet meg bra.

53

Etter lunsj tok vi Sky Ride. Køen var brukbar da, så vi ventet vel kanskje 40 minutter. Men det var verdt det, for det var en artig opplevelse. Sky Ride består av 2 baner som er 244 meter lange, og man sykler en runde som er 46 meter over havet, kun fastspent i en liten sele. Den føltes liten i hvert fall, når man er litt over middels redd for høyder… Men fin utsikt var det da!

54

Hairy Chest Contest

Så var det Hairy Chest Contest. Noe jeg i utgangspunktet tenkte jeg skulle hoppe over da dette er den type underholdning, sammen med mageplaskkonkurranse, som kan bli veldig kleint. Men med et skip fullt av amerikanere som overhodet ikke er redd for å by på seg selv, så ble dette veldig morsomt. De ga alt kan man vel trygt si, men ble til slutt slått av en hysterisk morsom asiat.

55

Programmet på cruise blir veldig fort tett. Det er sååå mye som skjer, og man vil jo ha med seg mest mulig. I hvert fall ville vi det. Så nå hadde vi ca en times luke hvor vi rakk å dusje og skifte for kvelden, før det var en tur innom pianobaren for å sjekke ut pianist nummer 2. I pianobaren på denne tiden av døgnet var det en ny vri. Den ene veggen var åpnet, så de som spiste middag i Fahrenheit 555 som er steakhouse-restauranten ved siden av, kunne nyte pianomusikk til maten. Det var fortsatt kjente og kjære sanger som ble spilt, men denne gangen akustisk.

56

Så var det på tide å forflytte seg til teateret for å se kveldens show. Denne gangen en blanding av gammel musikk helt tilbake på 20-tallet og nye pop-melodier. Rart på en måte, men med 3 fantastisk flinke sangere var det lett å nyte uansett.

57

Det er alltid to show hver kveld, et tidlig for de som har sen bordsetning, og et sent for de som har tidlig bordsetning. Showet vårt var ferdig akkurat når vår bordsetning startet, og teateret er foran i skipet og vår restaurant lenger bak, så vi hastet ut for ikke å komme så mye for sent. Men det er jo egentlig ingen grunn til å stresse, for det er ingen andre som får bordet vårt likevel. 😊

58

Og man har god tid til å spise både forrett, hovedrett og dessert. Til og med flere, for man kan velge flere forretter, middager eller desserter om man ønsker. Vi var jo der for å teste produktet, så vi synes absolutt det var på sin plass å spise 2 forretter hver dag. 😃

59

I dag var det feststemning i buffetrestauranten, og kelnerne hadde et lite dansenummer for oss.

Og når jeg først snakker om mat, så er maten om bord på Carnival Horizon den samme som på alle de andre store cruiseskipene. Maten man får i hovedrestauranten varierer litt synes jeg, og det går fra noen retter som er litt smakløse til andre retter som er overraskende gode til å være «masseprodusert». Her skal veldig mange gjester serveres på kort tid, så mye er gjort klart på forhånd.

60

En isskulptør viser frem sine ferdigheter på bassengdekket.


Lugarer om bord på Carnival Horizon

Dessverre for oss var skipet fullbooket, så vi fikk dessverre ikke sett andre lugarer enn vår egen. Men det er mange varianter av lugarer om bord, i tillegg til de vanlige innvendige, utvendige (vindu) og balkonglugarene.

Og noen av dem kan det være verdt å nevne.

Først og fremst så finnes det på dette skipet mange balkonglugarer med innebygget balkong. Disse har ikke glassgelender som de andre, men har da en balkong som er innebygget i skroget som dere ser på bildet. De ligger også under livbåtene, så de ligger litt mørkt til. De er rimeligere enn de andre balkonglugarene, men pr i dag er prisforskjellen på de 2 variantene veldig liten.

62

63

Family Harbor er et eget område for familier. Her er det alt i fra innvendige lugarer til Family Harbor Suite, alle innredet med et maritimt tema, og med en egen innvendig lounge, Family Harbor Lounge, hvor kun de som bor i Family Harbor-lugarene har tilgang. Her kan de slappe av å spise frokost og snacks, se på TV eller spille spill f.eks. I tillegg får familiene som bor her en kveld gratis barnevakt, pluss at barna spiser gratis på de fleste spesialrestaurantene.

64

Family Harbor Lounge. Foto: Carnival Cruise Line

65

Havana Suites og lugarer har også et eget område om

bord. Disse lugarene ligger også bakerst i skipet, og de er innredet med et «karibisk øy»-tema. Suitene har «regn-dusj», og en hammock på terrassen.

66

Havan Cabana. Foto: Carnival Cruise Line

67

Havana Cabana Suite. Foto: Carnival Cruise Line

De som bor i Havana-lugarene har tilgang på sitt område som heter Havana Cabana. Her er det egen bar, eget basseng og 2 store boblebad bl.a. Området er åpent for alle gjester på skipet fra kl 1900.

68

Cloud 9 Spa-lugarer

Disse lugarene er eksklusivt innredet, og her har man badekåpe, slippers og diverse toalettsaker fra Elemis som skal hjelpe deg til å slappe av etter en lang dag med morsomme aktiviteter. Man har også prioritet og rabatter ved Spa-bookinger, fri tilgang til termalområdet og gratis fitness-timer. Disse lugarene finnes fra innvendige lugarer til suiter.

 

 


Et par praktiske ting angående Carnival Cruise Line:

  • Tips er ikke inkludert i Carnival sine priser og kommer i tillegg på 12,95 pr dag pr person i vanlige lugarer, og 13,95 for de som bor i suiter.
  • Aldersrestriksjoner om bord: Man må være 21 år for å drikke alkohol om bord. Man må være 18 år for å spille i casinoet eller for å gå på nattklubb. Vi overhørte noen amerikanere som sa at Black Jack på Carnival kostet fra 6 USD. Dette var rimeligere enn på andre rederier de hadde reist med, sa de.
  • Drikke/drikkepakke: Aldersgrensen for å drikke alkohol om bord er 21 år, også i Middelhavet. Det er forholdsvis dyrt å kjøpe drikke om bord. Øl koster ca 7 USD, vin ca 10 USD, og drinker fra 9 – 12 USD pr glass stort sett. Om man er av det slaget som drikker 6-7 enheter pr dag, så kan det være greit med drikkepakke kanskje. Drikkepakken lønner det seg å kjøpe online før man reiser. Da koster den 59.75 USD pr dag inklusive tips. Man kan da drikke maks 15 enheter pr dag. Man kan også kjøpe en bruspakke, og denne koster ca 8 USD pr person pr dag.
  • Røyking er ikke tillatt på lugaren eller på balkongen, men det er tillatt 4 forskjellige steder om bord. Inne på skipet er det lov i casinoet og i Casino bar. Ute er det tillatt i Lanai på dekk 5 foran på styrbord side, og foran og bak på samme side på dekk 11. Carnival Cruise Line er amerikanernes favoritt, så det er mye amerikanere om bord.

Konklusjon

Skipet Carnival Horizon er et veldig flott skip. Veldig tilrettelagt for barnefamilier, og for alle andre som liker å ha det gøy. De kaller det selv for «FUN-cruise», og de minner oss stadig på alt det morsomme man kan gjøre om bord over høyttaleranlegget. Jeg leste et sted at Carnival Cruise Lines målgruppe er folk i alderen pluss/minus 45 år. Det overrasket meg litt, for jeg er 45 år, og jeg liker å ha det gøy, jeg, men jeg følte fortsatt at målgruppen burde vært noe lavere. Med fare for å høres ut som en gammel dame… Men jeg er veldig sikker på at mine 2 tenåringsgutter ville synes dette var supergøy. Det er absolutt et godt cruiseprodukt for barnefamilier, spesielt med tanke på alle lugarvalgene som er tilpasset familier. Det er også et godt alternativ for voksne som reiser sammen som en gjeng som nettopp vil ha det gøy. Og det finnes som sagt flere steder om bord hvor man kan nyte fred og ro når man ønsker det, men jeg vil ikke anbefale dette for dem som reiser på cruise for å slappe av og nyte stillheten. 😊

Skrevet av Hanne Støber, Cruise.no


 

Nyttige sider

Les mer om Carnival Horizon

Les mer om Carnival Cruise Line

Finn & bestill cruise med Carnival Cruise Line

Besøk nettsiden vår (www.cruise.no)

Les om Cruise.no 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s