kvinne som står ved rekkverket, ser på solnedgangen, Solstice Class, SL, ombord eller om bord, aktiviteter, Karoo-annonsering

Cruise med feminin touch

Publisert: 13. september 2022

Celebrity - rederiet som hørte på damene

Celebrity - rederiet som hørte på damene

Celebrity Cruises er ikke helt som andre rederier.

Her jobber det langt flere kvinner i de høye stillingene enn hos andre rederier - og da de nye skipene skulle designes, spurte de kvinner til råds. Kanskje derfor det er blitt så bra?

Til topps med kvinnene

Da vi fikk komme på besøk på broen på Celebrity Edge forleden, var det for eksempel 2nd officer Giuliana som viste oss rundt og forklarte arbeidet de gjorde der. Og i dette rederiet er hun langt fra alene om å ha en høy stilling på havet.

Så har da også rederiet en kvinne på toppen. Lisa Lutoff-Perlo er president og CEO av rederiet, og hun har slett ikke tenkt å trekke stigen opp etter seg. Tvert imot - hun jobber med å få flere kvinner til å ta steget opp og inn i lederstillinger.

Og det har hun klart! Mens det er bare ca 3% kvinner som jobber på broen i cruiseindustrien generelt, har Celebrity på få år klart å få tallet på kvinnelige offiserer opp fra 3% til hele 32 %. På det foreløbig nyeste skipet, Celebrity Beyond, er hele 70 % av offiserene kvinner!

Kaptein Kate McCue på Celebrity Beyond med sin nakenkatt Bug Naked i bakgrunnen.

Katein Kate

Celebrity Beyond er også skipet hvor den etter hvert så berømte kaptein Kate McCue holder til, og med sin karisma og dyktighet er hun blitt litt av en attraksjon i seg selv.

Kaptein Kate oppnådde i 2015 å bli utnevnt til skipskaptein, og ble dermed den første amerikanske kvinnen som ble kaptein av et "mega"cruiseskip. Hun skal ha blitt bitt av cruisebasillen da hun var på cruise med familien i Bahamas som 12-åring, og i de neste 25 årene jobbet hun seg oppover for å nå drømmen sin, på ekte amerikansk vis. Og Celebrity ble rederiet hvor hun tok sitt siste steg opp karrierestigen.

Og cruiser du med Celebrity Beyond, kan plutselig kaptein Kate stå å gjøre drinktriks i baren eller servere deg kaffe om morgenen. Celebrity vil at kapteinene skal være synlige for gjestene, og det blir satt stor pris på.

Hva bør vi gjøre her, damer?

Også på andre områder har kvinner hatt en finger med i spillet på Celebritys nyeste skip. Da skipene i Edge-klassen (Celebrity Edge, Celebrity Apex og Celebrity Beyond) skulle designes, ble kvinner spurt til råds.

Rederiet inviterte fem kvinner med helt ulik bakgrunn om bord i skipene. En var designer, en var erfaren cruiser, en hadde aldri reist på cruise før, etc. Damene fikk reise på cruise og komme med tilbakemeldinger på det som burde forbedres om bord. For eksempel:

1. På skipene til Celebrity har sengene avrundede hjørner (hvem har vel ikke slått kneet hardt og vondt inn i sengekanten hvis man er oppe om natta)? Det slipper du på cruise med Celebrity.

2. Massevis av lagringsplass! Det som ved første øyekast ser ut som vegger, skjuler gjerne et skap. Her er det flust av skuffer, skap og hyller du kan putte tingene dine, ingen grunn til å "bo i en koffert" på cruise. Og når du har pakket ut, legger du kofferten under senga, så er den ute av veien. Dessuten gjør det senga behagelig høy, så det blir lett å både krype til sengs og stå opp.

3. Lille speil på veggen der, hvorfor dugger det ikke når jeg dusjer her? Fordi noen smarte damer anbefalte duggfrie speil!

4. Langt nede i dusjen finner du en liten stang på tvers, som ikke menn skjønner noe av. Men vi damer skjønner det. Veldig praktisk når du skal barbere leggene!

... og dessuten er skipene rålekre

Celebrity-skipene i Edge-klassene har utrolig mye flott kunst om bord, fra malerier til kul fotokunst og morsomme skulpturer. Martinibaren på Grand Plaza i hjertet av skipet kan ta pusten fra deg når du ser den første gang, og det grønne Eden bakerst i skipet er som en frodig oase med grønne planter og behagelige loungestoler.

For ikke å snakke om maten! Her er hele fire hovedrestauranter inkludert i prisen, og i tillegg kan du velge mellom spennende spesialrestauranter som serverer de alt fra de møreste kjøttstykker til den ferskeste sushi.

Så damer - det er bare å få med mannen, venninnene, mamma, eller rett og slett nyt et cruise alene.

Finn ditt cruise med Celebrity

Vi har møtt gjester på Celebrity Edge

Hvem er det egentlig som drar på cruise?

Siste fra bloggen