På cruise med Symphony of the Seas

Tips og triks for et vellykket familiecruise

Publisert: 17. februar 2022

Reise på cruise med barn

Reise på cruise med barn

Når er det best å reise på cruise med barn, hvilket skip skal du velge og hvilken type lugar er lurt? Her får du svarene.

Cruise passer ypperlig for dere som reiser med barn, og på de barnevennlige rederiene er det stort aktivitetstilbud døgnet rundt.

Det tilbys gratis barneklubber, og skipene har tilrettelagte aktiviteter og områder om bord- for alle aldre. Og i restaurantene er det stort utvalg av barnemenyer. Har barna det bra, har du det bra.

Tenk på dette i forkant

Velg et nyere skip –de nyere skipene har ofte flest barnefasiliteter og det mest varierte tilbudet for barn

Reis utenom høysesong – da er det billigere. Reiser dere i Middelhavet midt på sommeren, kan det bli veldig varmt for små barn. Mai og september er bedre måneder å reise.

Karibien med familien i april?

Reis kort velg en utreisehavn som ikke er for langt unna, gjerne Middelhavet hvor flyturen ikke er på mer enn 3-4 timer. Man kan gjerne reise til f.eks. Karibien med større barn, men husk at det er tidsforskjell og lang reisevei.

Lugar – størrelsen på lugaren er viktig. Bor dere med små barn anbefaler vi absolutt en balkonglugar. Da kan barna sove inne i lugaren mens mor og far bruker balkongen som et eget rom. Reiser dere med større barn og ikke tilbringer annen tid på lugaren enn når dere sover, så kan dere vurdere en mindre lugar, men husk at det kun er ett bad og at lugarer for tre-fire personer ikke er større enn de øvrige lugarene i samme kategori.

Balkonglugar er å anbefale når en familie reiser sammen. Da blir balkongen som et ekstra rom, i hvert fall på seilinger i varme farvann.

Bordsetting – De fleste skip har to bordsettinger, en sen og en tidlig. Velg gjerne den tidlige, da den sene kan være rundt kl. 21 på kvelden. Mange rederier tilbyr også alternativer hvor man kan spise når man vil, og enkelte rederier har også ordninger hvor de henter barna.

Forbered barna – Snakk om turen i forkant om hvor dere skal reise, det lærer barna av og de vil glede seg mer.

Ta med hjemmefra – Bleier, hygieneartikler, barnemat og sammenleggbar trillevogn.

Cruise er rene drømmeferien for de minste - her er det noe spennende for barn i alle aldre.

Babyer og små barn

Hos de aller fleste rederier må spedbarn være minst seks måneder for å kunne reise på cruise.

På bestemte seilingsruter som transatlantiske, cruise til Hawaii og visse andre seilinger, må spedbarn være minst 12 måneder for å kunne reise. Det samme gjelder dersom seilingsruten tilsier tre eller flere sammenhengende sjødager. Alderen regnes fra cruisets første dag.

Byer, strender, sol og sommer

Sommerferie i Middelhavet

Per i dag er det kun MSC Cruises som tillater spedbarn under 6 måneder. Av hygieniske årsaker er det hos de aller fleste rederier forbudt for bleiebarn å benytte basseng, boblebad, sklier og ballbinger om bord (gjelder også om de bruker badebleier).

Hos de fleste rederier kan man be om barneseng til spedbarn. Antallet barnesenger om bord er begrenset. Gi derfor beskjed når du bestiller cruiset at du ønsker barneseng. Vær oppmerksom på at gulvplassen i lugaren blir mindre når barneseng settes inn.

Mange rederier tilbyr også barnevakt.

Barnevakttjenester

En del cruiseskip tilbyr barnevakttjenester. Denne tjenesten betales for per time, og må vanligvis bestilles i resepsjonen om bord. Minstealder på barn som kan ha barnevakt varierer fra tolv måneder til tre år. Enkelte rederier tilbyr barnevakt på lugaren, mens andre rederier har barnevaktgrupper med flere barn.

Barnevakttjenestene avhenger av ledig kapasitet om bord. Ønsker du barnevakttjenester til en spesiell kveld, kan det derfor være lurt å bestille barnevakt så tidlig som mulig slik at du sikrer deg det ønskede tidspunktet.

Barneklubber og organiserte aktiviteter

Mange rederier arrangerer kostnadsfrie aktiviteter for barn og ungdom. Hos enkelte rederier helt fra seks måneder til 17 år. For de minste barna under tre år må foreldrene være med på aktivitetene. Det er viktig å merke seg at barn må være bleiefrie og pottetrente for å kunne være med i barneklubbene.

Verdens største cruiseskip!

Seil med nye Wonder of the Seas i Middelhavet

Cruise ann kristin 27i2577

Hei! Jeg svarer gjerne på alt du måtte lure på om cruise. Ring meg eller en av kollegene mine på telefon 67 43 02 00 eller send en mail til [email protected]

Ann Kristin Ulleland

[email protected]

Siste fra bloggen